Un călugăr rus a ajuns la închisoare pentru că nega existența pandemiei - îndemna oamenii să moară pentru Rusia

Un călugăr rus a ajuns la închisoare pentru că nega existența pandemiei - îndemna oamenii să moară pentru Rusia

Un călugăr ortodox rus, care neagă existența coronavirusului, răspândește teorii conspiraționiste și care i-a îndemnat anul trecut pe credincioși „să moară pentru Rusia”, a fost condamnat de o instanță din Moscova la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Pe vremea când era mirean, pe călugărul Serghei îl chema Nicolai Romanov. A fost polițist. Dar și-a pierdut serviciul și statutul când a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru crimă și jaf, potrivit Euronews.

După ce a ieșit din închisoare, a devenit călugăr ortodox.

ADVERTISING

Încă de anul trecut, la predici, Serghei a negat existența pandemiei, a criticat Kremlinul pentru că ia măsuri pentru a preveni răspândirea Covid 19, și i-a îndemnat pe oameni să nu respecte restricțiile impuse de autorități.

Anul trecut, s-a și baricadat la o mănăstire din apropiere de Ecaterinburg, împreună cu alți credincioși care îl urmau.

Biserica Ortodoxă Rusă l-a destituit din poziția de stareț și l-a și caterisit. Dar călugărul și-a continuat predicile și avea zeci de adepți.

În cele din urmă, Serghei a fost reținut după o operațiune specială de intervenție a poliției și forțelor speciale, desfășurată pe timp de noapte. Și a rămas în arest din decembrie 2020.

ADVERTISING

A fost acuzat, printre altele, că i-a incitat la sinucidere pe credincioși, îndemnându-i să nu respecte restricțiile sanitare și susținând că pandemia nu există și că vaccinarea e parte dintr-o conspirație menită să controleze populația prin intermediul chipurilor introduse în organism.

Pentru toate aceste acuzații, o instanță din Moscova l-a găsit vinovat și i-a dat o condamnare la închisoare de 3 ani și jumătate, în primă instanță.

Avocat călugărului a susținut, în permanență, că acesta este nevinovat. Și a anunțat că va ataca decizia instanței cu apel.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇