Toate stațiile de metrou vor avea panouri pentru cei cu deficienţe de vedere. La cât se ridică investiția

Toate stațiile de metrou vor avea panouri pentru cei cu deficienţe de vedere. La cât se ridică investiția

Metrorex va monta panouri de semnalistică Braille, pentru persoane cu deficienţe de vedere, în toate cele 63 de staţii ale metroului bucureştean.

Investiția se ridică la 17,5 milioane lei fără TVA.

”Metrorex a semnat astăzi contractul pentru execuţia lucrărilor ce are ca obiect „Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere”.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă în SEAP în urma depunerii ofertei Somet, cu subcontractant TIAB”, anunţă compania.

ADVERTISING

Accesibilizarea staţiilor de metrou pentru persoanele cu deficienţe de vedere constă în dotarea acestora cu elemente din oţel inoxidabil aplicate direct pe suprafaţa existentă a staţiilor de metrou şi panouri de semnalistică Braille.

Pentru cele câteva staţii de metrou unde deja există benzi speciale din ceramică: staţiile Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului şi Străuleşti, legătura cu Terminalul Multimodal, sunt prevăzute completări locale cu benzi ceramice şi panouri de semnalistică Braille, iar pentru Magistrala 5, unde există deja benzile speciale în toate staţiile, vor fi montate doar panourile de informare.

ADVERTISING

”Aşadar, panourile de semnalistică Braille vor fi montate în toate cele 63 de staţii ale metroului bucureştean: panouri de informare generală exterioare, montate în dreptul fiecărui acces în staţie; panouri de informare generală interioră, montate în vestibule; panouri de informare grupuri sanitare.
Metrorex a manifestat o preocupare constantă pentru oferirea de condiţii pentru deplasarea în siguranţă în interiorul staţiilor de metrou şi pentru creşterea mobilităţii persoanelor cu nevoi speciale”, arată compania.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇