Tatăl tânărului ucis de șoferul drogat din 2 Mai a aflat de la morgă de accident. Poliția a anunțat altceva

Tatăl tânărului ucis de șoferul drogat din 2 Mai a aflat de la morgă de accident. Poliția a anunțat altceva

Tatăl băiatului ucis în accidentul din 2 Mai spune că a fost anunțat de un angajat de la morgă că fiul lui e mort, iar el a crezut inițial că e o glumă. Declarația lui contrazice comunicatele Poliției, care susține că a informat familia în aceeași zi.

Bărbatul al cărui fiu a fost omorât de un șofer drogat în județul Constanța le-a spus jurnaliștilor că poliția nu l-a anunțat despre producerea tragediei. „N-a luat nimeni legătura cu mine. Pe mine, sâmbătă, pe la ora 10 jumate, m-au sunat cei de la morgă, când trebuia să mă sune Poliția, mi s-a spus ‘băiatul dumneavoastră e mort’. Am crezut că e o glumă. Am închis imediat telefonul, l-am sunat pe fiul meu, telefonul îi suna… Am sunat-o din nou pe acea doamnă și mi-a spus: ‘Domnul Olariu, sincere regrete, dar băiatul dvs nu mai există'”, a povestit, plângând, părintele lui Sebastian.

ADVERTISING

"Nu doresc nimănui să treacă prin ce trecem noi, părinții. Suntem devastați. Mai avem o fată, cred că o să-i oferim consiliere psihologică. Doarme cu poza fratelui în brațe. Ieri am fost să-l ridic de la morgă, ce am văzut acolo…. nu există cuvinte, am rămas marcat pe viață, suntem devastați. Acum două luni am fost în concediu, am fost așa fericiți… Acum s-a încheiat totul, fericirea noastră nu mai există", a continuat bărbatul.

Acesta a mai declarat că fiul lui era pasionat de film și își dorea să devină regizor. "Nu a reușit la facultatea de Artă, a intrat la Geografie. Voia să plece în străinătate la cursuri, să devină regizor. Visurile lui le-a luat un drogat care acum trăiește și băiatul meu este mort", a spus tatăl lui Sebastian Andrei Olariu.

ADVERTISING

Și Cătălin Ştefan Dragomir, tatăl celeilalte victime, a afirmat, duminică, la Constanța, că nu a fost sunat de cineva de la Poliția Română ca să-l anunțe că fiica lui a murit. El a aflat de tragedie de la vărul fetei, care se afla în grupul de tineri de la mare.

"Mulţumim Poliţiei Române! Nu m-a contactat nimeni să ne spună, 'fata dvs a păţit ceva. De aici de la pompe funebre ne-au spus. Poliţia, nu. Aseară m-am apucat să caut eu numere de telefon, pe Internet, la Mangalia, de la Mangalia… Am aflat că a murit de la vărul ei care a scăpat fără nicio vânătaie, doar cu sperietura", a declarat tatăl tinerei.

ADVERTISING

IGPR a justificat duminică modul în care au fost anunțate familiile prin faptul că vărul tinerei ucise și-a informat familia, dar a precizat că familia lui Sebastian a fost notificată de IPJ Ilfov:

"Urmare a accidentului mortal din data de 19.08.2023, orele 05:25, din care a rezultat 2 morți, un rănit grav şi un rănit ușor, aparținătorii pesoanelor decedate au fost informaţi astfel:

Familia numitei DRM (fata de 20 de ani ucisă - n.red.) a fost informată la orele 06:15 de către NIA, care se afla în grupul de persoane care au suferit vătămări și care este vărul persoanei decedate, care de față cu șef Serviciului Rutier CT, a sunat-o pe mama decedatei.

Din discuțiile cu acesta a rezultat ca mama sa este soră cu mama persoanei decedate. Acesta a precizat că imediat după accident a mai sunat-o pe mama sa și a informat-o despre decesul verișoarei sale.

Familia numitului OAS (băiatul de 21 de ani decedat - n.red.) a fost informată în aceeași zi, în jurul orei 14:20, prin colegii de la IPJ Ilfov, deoarece în urma verificărilor în bazele de date nu au fost identificate telefoanele aparținătorilor”.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇