Țara în care nu se mai fac destui copii: O companie nu va mai produce scutece de bebeluși, ci doar pentru adulți

Țara în care nu se mai fac destui copii: O companie nu va mai produce scutece de bebeluși, ci doar pentru adulți

Un producător de scutece din Japonia a anunțat că va înceta, în septembrie, să mai producă pentru bebeluși și, în schimb, va crește producția de scutece pentru adulți. Anunțul confirmă situația în care se află Japonia, cu o populație din ce în ce mai îmbătrânită.

Compania Oji Holdings va înceta să mai producă scutece pentru copii, pe fondul unei reduceri puternice a cererii, transmite The Guardian.

Firma a înregistrat o scădere a vânzărilor de la un vârf de aproximativ 700 de milioane în 2001 la 400 de milioane astăzi. Vânzările de scutece pentru adulți le-au depășit pe cele de scutece pentru copii în Japonia de peste un deceniu, iar statisticile recente privind populația indică faptul că tendința va continua.

ADVERTISING

Numărul de nașteri din Japonia a scăzut la un minim istoric de 758.631 în 2023, comparativ cu 1.590.503 de decese.

Copiii sub 15 ani reprezentau mai puțin de 12% la sută din populația țării în 2022, în timp ce adulţii peste 65 de ani reprezentau aproape 30%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Se așteaptă ca populația să scadă de la 125 de milioane în prezent la aproximativ 88 de milioane în 2065 - adică o reducere cu 30% în 45 de ani.

Prim-ministrul Fumio Kishida a descris rata natalității scăzută ca fiind o „criză existențială” și a promis ajutor financiar pentru familii, acces mai ușor la îngrijirea copiilor și mai multe concedii pentru creșterea copilului.

Cu puține excepții, totuși, campaniile guvernamentale naționale și locale pentru a încuraja oamenii să aibă familii mai mari au avut un impact redus.

ADVERTISING

O femeie din Japonia are în medie 1,3 copii, cu mult sub cei 2,1 necesari pentru a susține populația actuală.

Un purtător de cuvânt al Oji Holdings a declarat că firma va stimula producția de produse sanitare pentru persoanele în vârstă, adăugând că se așteaptă ca acestea să fie folosite în casele de bătrâni și în alte unități publice.

Firma va continua să vândă scutece pe plan intern până la epuizarea stocurilor și intenționează să extindă producția în țări precum Indonezia și Malaezia, unde cererea este de așteptat să crească.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇