Măsuri extreme într-un proiect de lege dintr-o țară din Africa: 10 ani de închisoare pentru cine ajută un homosexual și operații de revenire la sexul inițial

Măsuri extreme într-un proiect de lege dintr-o țară din Africa: 10 ani de închisoare pentru cine ajută un homosexual și operații de revenire la sexul inițial

Parlamentul din Republica Ghana pregătește o lege nouă, care să-i incrimineze atât pe membrii comunității LGTB, cât și pe toți cei care îi ajută în vreun fel. Pedepsele ar urma să ajungă la 10 ani de închisoare.

Acțiunile împotriva minorităților sexuale s-au intensificat, la începutul acestui an, în mai multe state din vestul Africii, potrivit The Guardian.

Printre ele se numără și Ghana, țară care în februarie, din cauza presiunii publice, un centru care le oferea sprijin persaonelor gay sau transexuale a fost închis.

ADVERTISING

Acest val de ură împotriva minorităților sexuale este alimentat atât de politicieni, cât și de parte a presei din țara africană.

Spre exemplu, parlamentarul Sam Nartey George a declarat, vineri, că drepturile persoanelor gay sunt „o perversiune”.

”Homosexualitatea nu e un drept. E o preferință sexuală”, a spus Sam Nartey George, promițând că un proiect de lege pentru incriminarea minorirăților sexuale va fi adoptat, până la urmă.

În schimb, Nana Ama Agyemang Asante – care e și jurnalist, dar și activist pentru drepturile gay la Accra – susține că a fost șocat să afle ce plănuiește Parlamentul.

ADVERTISING

Recent, pe internet a circulat un draft al unui proiect de lege în care se propune pedepsirea cu până la 10 ani de închisoare nu doar a persoanelor homosexuale, ci și a celor care le oferă orice fel de ajutor, inclusiv asistență medicală.

În plus, în draftul respectiv se mai menționează și că persoanele transsexuale vor fi obligatoriu operate pentru a li se reda identitatea sexuală inițială.

Mai mulți parlamentari au admis că draftul care a circulat online este cel real.

Până la acest moment, nu a fost numită o comisie care să dezbată și să aprobe acest proiect de lege. Și e probabil ca el să fie completat cu amendamente și să sufere modificări importante, înainte să fie adoptat.

ADVERTISING

Dar chiar și așa, Nana Ama Agyemang Asante a spus că i s-au părut șocante tonul ostil și pedepsele aspre din proiectul de lege.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇