Spotmedia.ro și Salvați Copiii România lansează ”copilărie furată”: Să facem, împreună, din  1 iunie Ziua TUTUROR copiilor!

Spotmedia.ro și Salvați Copiii România lansează ”copilărie furată”: Să facem, împreună, din  1 iunie Ziua TUTUROR copiilor!

De 1 iunie, Ziua internațională a copilului, spotmedia.ro și Salvați Copiii România lansează „copilărie furată”, un proiect editorial prin care vom face auzite vocile copiilor care trăiesc în condiții poate de neimaginat și nu se pot bucura de anii de copilărie. 

În fiecare săptămână, miercurea, cititorii spotmedia.ro vor putea citi povestea unui copil care a învățat din primii ani de viață ce înseamnă greutățile vieții. În statistici apar drept copii din zone defavorizate sau copii care trăiesc sub pragul sărăciei. Dar în spatele acestor statistici sunt viețile la început de drum ale unor copii, care nici măcar nu știu cum ar trebui să le fie copilăria, lipsită de griji și cu bucurie. 

Acum, statisticile nu arată deloc bine. 3 din 10 copii din România trăiesc în sărăcie. Sunt copiii care nu au acces la hrană sănătoasă, la servicii medicale, la educație. În 2020, pentru prima dată în ultimii 5 ani, riscul de sărăcie și excluziune socială în rândul copiilor a crescut, iar deprivarea materială severă s-a accentuat masiv în rândul copiilor mici, sub 6 ani. Dramatic a crescut și numărul familiilor care nu își permit să le ofere copiilor măcar o dată la două zile o masă cu carne. Și abandonul școlar s-a accelerat.

ADVERTISING

Ține de noi să îi cunoaștem, să îi susținem, să îi ajutăm și să facem în așa fel încât, de la an la an, în România, aceste cifre din statistici să scadă până la dispariție. 

"Copilăria rămâne o vulnerabilitate în România, pentru copiii care provin din medii socio-economice precare. Asta înseamnă că accesul la educație este îngreunat, că riscurile de subnutriție, abuz și exploatare prin muncă rămân o realitate și că politicile publice trebuie redefinite și integrate. Acum, trebuie să ne luăm angajamentul, ca societate, că vom milita pentru ca drepturile tuturor copiilor să fie real garantate.

De aceea, am decis să vă spunem poveștile lor, să le aflați numele și să ne susțineți. Solidaritatea socială este cel mai bun capital și aici mizăm și pe atenția pe care spotmedia.ro o acordă binelui comun și soluțiilor" - Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Pandemia a adăugat 400.000 de copii la cei peste 1,5 milioane de copii români care, în 2020, se aflau în risc de sărăcie sau excluziune socială. Echipa spotmedia.ro crede că împreună putem schimba în bine lumea în care trăim.

Primul pas este să îi vedem cu adevărat pe acești copii, dincolo de statistici. Apoi să îi susținem, după ce i-am ascultat și îi conștientizăm ca parte din viața noastră. Mulțumim Salvați Copiii România pentru munca extraordinară pe care o fac zi de zi și pentru oportunitatea pe care ne-o oferă să facem cunoscute poveștile copiilor noștri” – Serinela Spătărelu, coordonator editorial spotmedia.ro.

Vă invităm în fiecare miercuri să-i cunoașteți pe acești copii, să aflați cum trăiesc, la ce visează și să găsim împreună cele mai bune soluții pentru a le crește șansele la o copilărie fericită. 

Despre Salvați Copiii România

De 32 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

ADVERTISING

Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viaţa acestora. Peste 2.900.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii

Despre spotmedia.ro

spotmedia.ro este cel mai tânăr proiect media quality din România. Gândit și construit de o echipă care crede în dreptul oamenilor de a fi corect informați. Un drept care, dacă ar fi general respectat, ar putea aduce mai binele pe care ni-l dorim pentru România. 

spotmedia.ro este un proiect ambițios și, ne place să credem, unic prin felul în care îmbină modul tradițional de a face presă cu noile tehnologii și independența editorială totală. 

Suntem la început de drum și avem nevoie de susținerea ta pentru a merge mai departe și a construi împreună. Dacă și pentru tine este important ceea ce facem, ai posibilitatea și crezi că merită, te rugăm să ne susții. O contribuție lunară ne-ar face parteneri de drum lung, dar orice sumă donată este importantă pentru noi și valoroasă pentru viitorul nostru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇