România 2024: Un copil de 14 ani conduce mașina și rudele atacă poliția. Alt băiat tot de 14 ani a furat trei mașini și s-a plimbat cu ele

România 2024: Un copil de 14 ani conduce mașina și rudele atacă poliția. Alt băiat tot de 14 ani a furat trei mașini și s-a plimbat cu ele

România 2024 devine din ce în ce mai surprinzătoare. Aflăm azi că un copil de 14 ani a fost prins de poliţişti când conducea o maşină pe o stradă din Turnu Măgurele, iar rudele ajunse imediat în zonă s-au luat de poliţişti şi le-au avariat autospeciala.

Alt băiat, tot de 14 ani, dar din Craiova, a furat trei maşini şi s-a plimbat cu ele.

Evident niciunul nu are permis, care se poate obţine de la 18 ani în sus.

Să le luăm pe rând. La Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, un puşti a fost prins de poliţie la volan, deşi avea doar 14 ani. Când voiau agenţii să-l bage în maşina lor, au apărut mai multe rude care erau la un eveniment în apropiere.

ADVERTISING

Una dintre rude a îmbrâncit un poliţist şi a spart luneta autospecialei, după ce a aruncat cu un obiect dur, iar o altă persoană din grup i-a amenințat și înjurat pe agenţi.

Iată relatarea oficială de la IPJ Teleorman, citată de News.ro:

”În acest timp, în locul în care se aflau poliţiştii s-au prezentat mai multe persoane, rude ale minorului, aflate la un eveniment în zonă, care au devenit recalcitrante.

În momentul în care minorul a fost introdus în autospeciala de poliţie, una dintre persoane ar fi îmbrâncit pe unul din poliţişti şi ar fi aruncat cu un obiect dur în autospeciala de poliţie, distrugând luneta acesteia. Totodată, o altă persoană a proferat injurii şi ameninţări la adresa poliţiştilor”.

ADVERTISING

Cele două rude recalcitrante au fost reţinute pentru 24 de ore, informează, joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele, citat de Agerpres.

Acuzaţiile sunt de ultraj şi distrugere.

Între timp, la Craiova, un alt băiat de 14 ani a fost arestat preventiv după ce a furat trei maşini şi s-a plimbat cu ele pe drumuri publice. Faptele s-au petrecut în perioada 6 mai - 3 septembrie.

Băiatul este acuzat de trei infracţiuni de furt calificat în scop de folosinţă, două infracţiuni de furt calificat, o infracţiune de tentativă la furt calificat şi trei infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

ADVERTISING

”În cursul zilei de ieri, poliţiştii au desfăşurat mai multe activităţi specifice pentru prevenirea furturilor de/din autovehicule, efectuând şi o percheziţie domiciliară, ocazie cu care a fost identificat şi prins un minor de 14 ani, din Craiova, bănuit de comiterea faptelor. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că minorul, în perioada 06.05-03.09.2024, ar fi sustras trei autoturisme, pe care le-ar fi condus pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, au anunţat poliţiştii, citaţi de News.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇