Înșelăciune cu accidente auto simulate: Doi polițiști fac parte din grupul infracțional

Înșelăciune cu accidente auto simulate: Doi polițiști fac parte din grupul infracțional

Mai multe persoane, între care doi polițiști, sunt cercetate pentru că simulau accidente auto pentru a obține despăgubiri din asigurare. Ancheta are loc în Argeș. Valoarea estimată a prejudiciului este mai mare de 100.000 de lei.

Suspecţii sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, complicitate la fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În total, în schema de înşelăciune erau implicate 20 de persoane, dintre care 3 având calitatea de inculpați (dintre care un agent de poliţie) și 17 suspecți (dintre care un agent de poliţie)”.

ADVERTISING

Două persoane, inclusiv un agent de poliţie, au fost audiate miercuri, iar pentru alte 3 au fost emise citaţii, atât la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cât şi la sediul DGA Argeş, transmite Direcţia Generală Anticorupţie.

La finalul audierilor, poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Conform anchetatorilor, începând cu anul 2022, cinci dintre persoanele cercetate, respectiv doi agenţi de poliţie, un inspector de daune colaborator al unor societăţi de asigurare şi încă două persoane, au constituit acest grup infracţional, care avea ca scop simularea producerii unor accidente rutiere, pentru obţinerea ulterioară a despăgubirilor de la societăţile de asigurare.

ADVERTISING

În cadrul acestui dosar penal, la data de 20 iunie au avut loc percheziţii domiciliare, percheziţii auto, ridicări de bunuri şi înscrisuri şi au fost puse în executare mandate de aducere, fiind făcute ulterior percheziţii informatice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇