Se schimbă facturile la curent: Mai simplu de citit și ne vor arăta cât am consumat și anul trecut

Se schimbă facturile la curent: Mai simplu de citit și ne vor arăta cât am consumat și anul trecut

Românii vor primi, din primăvară, facturi simplificate la energie electrică. Este vorba despre facturile emise pentru consumul de energie electrică înregistrat începând cu data de 1 aprilie 2023.

Astfel, pe prima pagină vor exista doar informații esențiale, cum ar fi: data emiterii facturii, datele de identificare și de contact ale furnizorului, consumul de energie, prețul final facturat, perioada de facturare, data scadentă a plății, informează ANRE.

Va exista și o anexă, unde va fi detaliat modul de calcul al tarifului, subliniază Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie.

ADVERTISING

”O noutate în privința conținutului facturii, și asta o să fie în anexă, furnizorii vor fi obligați să ofere clientului o comparație între consumul tocmai facturat și consumul perioadei similare cu un an înainte, tocmai în ideea că toți clienții să poată să compare evoluția consumurilor și dacă e nevoie să poată să ia măsuri.

Cel târziu din luna mai, vor trebui să folosească doar acest model de factură”, a declarat Zoltan Nagy, vicepreşedintele ANRE, pentru TVR.

Noul format e în dezbatere publică și mai poate fi modificat. Reprezentații furnizorilor cer autorităților să îl aprobe cât mai rapid, astfel încât toate companiile de utilități să îl poată implementa la timp.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇