România a trimis peste 700.000 de doze de vaccin anti-COVID în Egipt și Tunisia

România a trimis peste 700.000 de doze de vaccin anti-COVID în Egipt și Tunisia

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române asigură, marţi, transportul în Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, produs de compania AstraZeneca, pentru gestionarea pandemiei în această ţară.

Potrivit unui comunicat al MApN, România a primit cererea de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului egiptean, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă, alăturându-se, astfel, eforturilor europene şi internaţionale de a sprijini Egiptul în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISING

Dozele de vaccin sunt transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire şi dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" din Bucureşti, care asigură respectarea lanţului frigorific până la destinaţie, la temperaturi de 2-8 grade Celsius.

Conform prevederilor HG din 5 august, ajutoare umanitare similare ar urma să fie trimise în Albania şi Vietnam.

MApN aminteşte că în cursul zilei de luni, o aeronavă C 130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a asigurat transportul în Tunisia a aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de compania AstraZeneca, teste antigen şi materiale sanitare, precum şi o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici şi opt asistenţi medicali) care va oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

România s-a alăturat eforturilor europene și internaționale de sprijinire a Republicii Tunisiene în lupta cu virusul...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Marţi, 10 august 2021

Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul UE, permiţând acordarea asistenţei coordonate, eficace şi rapide în sprijinul populaţiilor afectate.

ADVERTISING

Capacitatea europeană de răspuns în situaţii de urgenţă este realizată prin punerea în comun, în mod voluntar, a resurselor alocate în prealabil de statele membre, în vederea desfăşurării imediate în interiorul sau în afara UE.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇