Resturile mieilor sacrificați pentru Paște se aruncă pe câmp și dau naștere la focare de infecție. Imagini revoltătoare suprinse de Octavian Berceanu

Resturile mieilor sacrificați pentru Paște se aruncă pe câmp și dau naștere la focare de infecție. Imagini revoltătoare suprinse de Octavian Berceanu

Fostul comisar general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu anunță că descoperit un focar de infecție de proporții, nu departe de București.

Este vorba despre o suprafață de mii de metri pătrați pe care au fost aruncate piei și intestine de oaie, dar și animale întregi, ucise.

Sărbătorile Pascale sunt singurul prilej din an în care românii cumpără cantități mari de carne de oaie. Așa că e o perioadă în care se sacrifică mult mai multe oi decât de obicei.

În mod normal, sacrificarea ar trebui să se facă doar cu respectarea unor norme sanitare-veterinare. De asemenea, resturile animalelor ar trebui tratate ca deșeuri periculoase și n-ar trebui aruncate pe câmp.

ADVERTISING

Cu toate acestea, Octavian Berceanu a găsit joi, pe 21 aprilie - cu numai două zile înaintea Paștelui ortodox - o suprafață de 5.000 de metri pătrați pe care erau aruncate piei și intestine de oaie. În plus, erau și carcase întregi, probabil de la animale bolnave.

Focarul de infecție e la Borănești (în județul Ialomița), la circa 56 de kilometri depărtare de București.

Video: Octavian Berceanu

„Resturile animale nu se pot arunca în acest mod, pe câmp. Am găsit acolo și un porc ucis și abandonat. Putea avea pestă și o putea răspândi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, chiar când am ajuns în zonă, am reușit să filmăm mai mulți bărbați care tocmai aruncau pe câmp, dintr-o dubă, resturile de la miei sacrificați”, a precizat Octavian Berceanu pentru spotmedia.ro.

Video: Octavian Berceanu

În consecință, Berceanu susține că a alertat imediat autoritățile.

„Am chemat Poliția și Pompierii. Au venit cei de la Criminalistică, dar și Poliția Animalelor și Garda de Mediu Ialomița. În cursul serii de joi, la ora 20:00, autoritățile erau încă la fața locului”, a mai precizat Octavian Berceanu.

Video: Octavian Berceanu

Unele dintre pieile de oaie aruncate pe câmp aveau crotalii.

crotalie
Foto: Octavian Berceanu

Așa că polițiștilor ar trebui să le fie ușor să identifice proprietarii. Rămâne să vedem dacă aceștia vor păți ceva și dacă autoritățile din Borănești vor curăța sau nu uriașa groapă ilegală de gunoi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇