Putem merge la mare fără să plătim la Fetești. Taxa de pod se suspendă

Putem merge la mare fără să plătim la Fetești. Taxa de pod se suspendă

Începând de joi, 1 iunie, nu mai trebuie să plătim peajul la Feteşti pentru că taxa de pod se suspendă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că va fi suspendată plata, pentru fluidizarea traficului în sezonul estival pe Autostrada Soarelui, având în vedere lucrările care au loc în zonă.

”S-a decis suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă începând cu data de 01 iunie 2023 până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste braţul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august 2023”, a transmis CNAIR, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Dacă totuşi plătiţi taxa online în perioada de suspendare, ea va putea fi utilizată în decurs de 12 luni de la data achitării.

”De asemenea, facem precizarea că în staţia de taxare Feteşti nu se vor realiza verificări cu privire la achitarea peajului, sens în care, pe perioada suspendării tarifului, trecerile efectuate nu vor diminua numărul trecerilor achitate anterior datei de 01.06.2023 şi neutilizate”, a mai precizat compania.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste braţul Borcea s-au instituit restricţii de circulaţie pe A2 între Feteşti şi Cernavodă, fiind închis sensul de circulaţie Constanţa – Bucureşti, circulaţia vehiculelor desfăşurându-se pe podul alăturat pe o singură bandă pe sens, între km 147+015 şi km 144+235.

Având în vedere afluxul mare de maşini care merg vara pe litoral, Ministerul Transporturilor estimează că fără încasările din această taxă ar pierde faţă de 2022 vreo 10 milioane de euro, mai exact 51.737.435 de lei, sume pe care nu le-ar mai colecta de la şoferi.

𝗘𝘀𝘁𝗲 𝗼𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟬𝟭 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗮 𝗶𝗻 𝘃𝗶𝗴𝗼𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘂𝘀𝗽𝗲𝗻𝗱𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘁𝗮𝘅𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗽𝗼𝗱 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗗𝘂𝗻𝗮𝗿𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗙𝗲𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶 𝘀𝗶 𝗖𝗲𝗿𝗻𝗮𝘃𝗼𝗱𝗮...

Publicată de Irinel Ionel Scriosteanu pe Marţi, 30 mai 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇