Toți românii din zonele defavorizate vor beneficia de asistență medicală mobilă: Proiectul USR a trecut de Parlament

Toți românii din zonele defavorizate vor beneficia de asistență medicală mobilă: Proiectul USR a trecut de Parlament

Camera Deputaților a adoptat, marți, cu unanimitate de voturi, ca for decizional, proiectul USR care prevede că toți românii din zonele defavorizate vor putea beneficia de asistență medicală mobilă.

”În mediul rural, unde trăiește aproape jumătate din populația României, mulți oameni nu au asigurare de sănătate, iar rata mortalității este mai mare decât în urban”, spune inițiatorul legii, deputatul USR Tudor Pop, conform unui comunicat transmis SpotMedia.ro.

Acesta precizează că proiectul a fost inițiat în colaborare cu dr. Vlad Teodor Berbecar, co-fondator Caravana cu Medici, și el reprezintă ”un mare pas înainte pentru sănătatea publică din mediul rural, în special pentru zonele defavorizate”.

ADVERTISING

”Acest proiect de lege este, în primul rând, o victorie a celor săraci, a celor care, dintr-o mie de motive, nu au acces la servicii medicale generale sau de specialitate. Și nu sunt deloc puțini acești oameni în România. Prin proiectul votat astăzi aducem asistența medicală și pe medici mai aproape de ei.

În ultimii ani, am participat la multe caravane medicale în toată țara și vă spun sincer că este foarte greu de descris în cuvinte ce am văzut acolo. Nimeni nu merită așa ceva.

Nu în ultimul rând, votul dat astăzi este o recunoaștere binevenită a unor oameni extraordinari care, de ani de zile, bat țara în lung și în lat și oferă voluntar asistență medicală gratuită celor aflați la nevoie”, a explicat deputatul Tudor Pop, referindu-se la Asociația Caravana cu Medici.

???? În acest weekend a avut loc o caravană organizată cu ajutorul Sfintei Mănăstiri Dervent în localitatea Ostrov, județul...

Publicată de Caravana cu Medici pe Joi, 18 noiembrie 2021

În ultimii 8 ani, această asociație a organizat 116 caravane în mediul rural în cadrul cărora peste 11.000 de oameni au beneficiat de consultații medicale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Proiectul adoptat astăzi de Parlament reprezintă pasul următor, după ce a intrat în vigoare Legea Caravanelor medicale (nr. 65/2020), adoptată de Parlament tot la inițiativa deputatului USR Tudor Pop, se mai arată în comunicatul citat.

Foarte pe scurt principalele patologii și prevalența acestora în cele 3 tipuri de caravane: sănătatea femeii, medicină...

Publicată de Caravana cu Medici pe Joi, 17 februarie 2022

Odată promulgată de președintele Iohannis, noua lege va îmbunătăți accesul pacienților din zonele lipsite de infrastructură medicală la serviciile de sănătate.

ADVERTISING

”În funcție de nevoile identificate în comunități, se poate ajunge chiar la crearea unor adevărate ambulatorii mobile, ce pot acoperi o paletă mai largă de servicii medicale de specialitate.

Totodată, medicii specialiști își vor putea exercita profesia în afara unității medicale la care sunt angajați, fiindu-le recunoscut și remunerat serviciul medical prestat în cadrul asistenței medicale mobile. Mai mult, de aceeași recunoaștere vor beneficia și medicii rezidenți aflați sub îndrumarea specialiștilor, iar studenții la medicină își vor putea efectua stagiile de practică obligatorii în cadrul caravanelor mobile.

Noul concept de asistență medicală oferă servicii pentru prevenție și profilaxie, screening al celor mai prevalente afecțiuni medicale, dar și un control medical periodic general sau de specialitate populației aflate în zonele cu acces deficitar la serviciile de sănătate”, se mai arată în comunicatul USR.

????‍⚕️???????? Un pas înainte pentru sănătatea publică din mediul rural. Proiectul USR care aduce medicii mai aproape de românii...

Publicată de USR PLUS pe Marţi, 22 februarie 2022

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇