Procedura de pensionare anticipată va fi schimbată. Se va modifica şi stagiul complet

Procedura de pensionare anticipată va fi schimbată. Se va modifica şi stagiul complet

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, anunţă că va fi modificată procedura de ieşire la pensie anticipată, astfel încât să fie descurajată această practică.

Ministrul susţine că va putea ieşi anticipat la pensie o persoană care va lucra încă opt ani după stagiul complet de pensionare, dar a precizat că stagiul complet de pensionare va fi modificat.

Fără a explica exact cât o să fie, Ghinea a menţionat că nu va mai fi 35 de ani ca în prezent.

Cristian Ghinea a fost întrebat, miercuri, despre interdicţia de a te pensiona anticipat şi a precizat: ”Va fi modificarea procedurii, ca să zic aşa. Procedura va presupune să ai stagiu complet plus 8 ani şi atunci poţi să ieşi anticipat”.

ADVERTISING

Întrebat dacă pensionarea anticipată se va face la stagiu complet de 35 de ani, cât este în prezent, plus 8 ani, Ghinea a precizat: ”Se va modifica şi stagiul complet. Ideea ar fi să faci mai greu de accesat această opţiune de a ieşi anticipat la pensie, fără a o elimina complet”.

Întrebat de jurnalişti care este rostul pensionării anticipate, în condiţiile în care se lucrează stagiu complet, Ghinea nu a precizat cât ar fi acest stagiu, dar a explicat că va fi modificat. 

Iată și articolele zilei peSpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇