Locuitorii din Bacău au stat aproape o săptămână fără apă

Locuitorii din Bacău au stat aproape o săptămână fără apă

Locuitorii orașului Bacău nu au nici sâmbătă apă curentă, din cauza unei avarii care s-a produs la începutul săptămânii și ale cărei efecte se simt, încă.

Inițial, Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a anunțat că avaria va fi reparată în numai câteva zile, iar joi (pe 3 februarie) se va relua furnizarea apei potabile.

Din păcate, furnizarea apei nu s-a reluat nici joi, nici vineri. Și nici sâmbătă băcăuanii nu vor avea apă rece.

Prin intermediul unei postări pe pagina primarului din Bacău, Lucian Stanciu Viziteu, o locuitoare a orașului a distribuit mesajul transmis de CRAB.

ADVERTISING

Societatea îi informa pe băcăuani că a remediat avaria și că în cursul zilei de sâmbăta a început încărcarea instalației. Dar că suficientă apa va ajunge la robinete cu presiunea necesară pentru consum curent abia duminică dimineață.

mesaj-CRAB

Stanciu Viziteu a anunțat deja că societatea de apă din Bacău va fi nevoită să răspundă în fața sa și a Consiliului Local pentru această situație. Potrivit primarului, pe porțiunea de rețea avariată zilele trecute s-a produs o defecțiune la fel de mare și în 2018. Iar CRAB n-ar fi luat măsurile pentru a preîntâmpina situații similare.

La CRAB plătim cu toții apa, acolo este responsabilitatea pentru lipsa ei. Luni, conducerea CRAB va răspunde în fața...

Publicată de Lucian Daniel Stanciu Viziteu pe Sâmbătă, 5 februarie 2022

„La CRAB plătim cu toții apa, acolo este responsabilitatea pentru lipsa ei. Luni, conducerea CRAB va răspunde în fața mea și a Consiliului Local Bacău despre lipsa de măsuri concrete incepand cu ultima avarie similară din 2018 cât și despre tergiversarea alimentării cu apă a conductei rezervei de apă.

ADVERTISING

Echipajele Primăriei sunt și acum la lucru și distribuim cu zeci de utilaje și sute de angajați apa potabila și apă menajeră pentru a sprijini băcăuanii la care apa încă nu a ajuns așa cum anunță CRAB”, a scris Lucian Stanciu Viziteu pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇