Primarii de sector pot toaleta copacii, fără să mai aștepte aviz de la Nicușor Dan

Primarii de sector pot toaleta copacii, fără să mai aștepte aviz de la Nicușor Dan

Primarii de sector pot toaleta copacii bolnavi sau uscaţi fără să mai aștepte aviz de la Primăria Capitalei, anunţă prefectul Rareş Hopincă.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a dispus, vineri, toaletarea de urgenţă a arborilor care sunt în declin biologic şi sunt situaţi în proximitatea locurilor de joacă, a şcolilor şi a spitalelor din Capitală.

"La nivelul Municipiului Bucureşti există foarte multe avize de toaletare şi defrişare care nu sunt emise de Primăria Generală, deşi este obligatoriu ca foarte mulţi arbori, peste 10.000 din estimările noastre, să fie toaletaţi sau defrişaţi de urgenţă. (…)

ADVERTISING

În virtutea hotărârii de astăzi, toţi arborii care sunt în declin biologic şi sunt marcaţi pot fi toaletaţi de primăriile de sector şi de către instituţiile responsabile, ADP etc", a spus Rareş Hopincă, citat de Agerpres.

Mai mulţi primari de sector i-au solicitat, în repetate rânduri, edilului Capitalei, Nicuşor Dan, să elibereze avizele pentru defrişarea copacilor din Bucureşti care ar putea reprezenta un pericol pentru oameni. La fiecare furtună, zeci de copaci se prăbuşesc în Capitală şi provoacă daune maşinilor, gardurilor, iar uneori rănesc locuitorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"La fiecare furtună, serioasă sau nu, pornesc alarmele interne. Nu ştim dacă o să cadă un arbore sau doi sau zece. Nu ştim dacă o să avem pagube materiale sau, Doamne fereşte, vreo persoană rănită. Echipele stau în aşteptare şi începe cursa prin oraş pentru degajarea pomilor căzuţi", spunea în mai Radu Mihaiu de la Sectorul 2.

7.000 de cereri de toaletare şi/sau defrişare a copacilor din Sectorul 5 au fost depuse şi înregistrate la PMB, în vederea avizării, anunţa în iulie instituţia condusă de la Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇