Primăria Capitalei dă 3 milioane de lei pentru artiștii independenți care nu și-au putut face meseria din cauza pandemiei

Primăria Capitalei dă 3 milioane de lei pentru artiștii independenți care nu și-au putut face meseria din cauza pandemiei

Primăria Capitalei va cheltui 3 milioane de lei pentru a ajuta cu bani zeci de operatori culturali din București care au înregistrat pierderi masive din cauza pandemiei.

Nicușor Dan a precizat, la începutul ședinței de Consiliu General de luni, 19 iulie, că a durat mult până să pună acest proiect pe ordinea de zi din cauză că a fost nevoie de parcurgerea mai multor proceduri.

”Am trecut prin mai multe etape obigatorii. Vorbim aici despre o schemă de ajutor de stat și era nevoie de informarea Comisiei Europene.

ADVERTISING

Acum suntem în situația de a aproba, prin Consiliul General, această schemă cu o valoare de 3 milioane de lei.

Alocările maxime pentru fiecare operator sunt de 75.000 de lei.

Estimăm că circa 40 de operatori culturali independenți vor putea accesa acești bani pentru a-și putea acoperi cheltuielile cu chiria și funcționarea minimală pentru lunile de pandemie”, a precizat Nicușor Dan.

Cu 32 de voturi pentru, 14 împotrivă și o abținere, proiectul a fost adoptat de Consiliul General.

Operatorii culturali care vor să solicite, până la finele acestui an, banii de la Primăria Capitalei, trebuie să respecte o serie de condiții. Le puteți găsi pe toate în proiectul de hotărâre:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Printre altele, operatorii culturali trebuie să fi avut o situație financiară bună înainte de pandemie și să se angajeze că își continuă activitatea 12 luni de la încasarea sprijinului de la Primăria Capitalei.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇