Primăria Capitalei are buget. S-a adoptat la finalul unei ședințe cu scandal și fără niciun vot din partea PSD

Primăria Capitalei are buget. S-a adoptat la finalul unei ședințe cu scandal și fără niciun vot din partea PSD

Consiliul General a adoptat, în cursul după-amiezii de vineri, 3 februarie, bugetul Primăriei Municipiului București (PMB) pentru anul în curs.

Grupurile PNL, USR, dar și primarul general Nicușor Dan au avut de formulat amendamente lungi la proiectul de buget pus în dezbatere publică încă din prima jumătate a lunii ianuarie.

Așa că ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) a început la ora 12.00, cu o întârziere de 2 ore.

Ulterior – după o încercare de a amâna din nou discuțiile cu încă 2 ore – consilierii generali au început ședința.

ADVERTISING

S-au făcut declarații politice. A luat cuvântul deputatul neafiliat Cătălin Teniță (fost membru al grupului USR) care le-a spus consilierilor că nu se orientează pe temele esențiale ale Bucureștiului.

„Pare făcut de o administrație care are grijă să nu murim de frig. Și asta e problema administrației anterioare”, a spus Teniță, susținând că era nevoie de mai mulți bani pentru proiecte de mediu.

Teniță a spus și că majoritatea PNL – USR a promis că închide companiile municipale. Și cu toate astea, unele dintre ele, cum ar fi CM Parking, nu s-a închis, ci prosperă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Liderul consilierilor social democrați, Aurelian Bădulescu, s-a arătat nemulțumit și i-a stâlcit, în repetate rânduri, numele lui Cătălin Teniță, în declarația sa politică.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL) s-a arătat, de asemenea, deranjat de discursul lui Cătălin Teniță (în condițiile în care liberalii dețin controlul în cadrul CM Parking SA).

Ulterior, s-a ajuns la amendamente. Grupul PSD – cel mai mare din Consiliul General – a propus un amendament care a căzut la vot. În consecință, grupul PSD s-a retras din ședință.

ADVERTISING

Pentru câteva zeci de minute, PNL, USR și primarul general Nicușor Dan au citit amendamente pentru mutarea unor sume de bani între capitole bugetare.

După circa 2 ore de ședință, în absența consilierilor PSD, cu 29 de voturi pentru (ale USR, PNL și PMP), proiectul de buget al PMB pentru anul 2023 a fost adoptat.

Mai jos puteți urmări integral ședința CGMB în care s-a adoptat proiectul de buget al PMB:

În direct de la Primăria Municipiului București

Ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului București din data de 03.02.2023

Publicată de Primăria Municipiului Bucureşti pe Vineri, 3 februarie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇