Polițiștii pichetează Ministerul Finanțelor, nemulțumiți de majorarea de doar 5% a salariilor pentru bugetari

Polițiștii pichetează Ministerul Finanțelor, nemulțumiți de majorarea de doar 5% a salariilor pentru bugetari

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual protestează timp de patru zile începând de luni, prima manifestaţie urmând să aibă loc la ora 13:00, în faţa Ministerului Finanţelor.

„Luni 11.12.2023 ora 13.00 va aşteptăm la protest la Ministerul de Finanţe. Unitatea şi solidaritatea trebuie să învingă!

Guvernul a aruncat "pe piaţă" proiectul de OUG pe măsuri fiscal-bugetare, care prevede doar 5% pentru bugetari, implicit pentru MAI. O bătaie de joc de genul " Nicule, mai dă-le, mă, 100 de lei!"

ADVERTISING

Poliţişti debutanţi vor fi umiliţi fiind plasaţi 30-40 lei peste viitorul salariu minim. Pentru poliţiştii aflaţi în prag de pensie, încă o abureală de doi bani. Nu mai spunem de umilirea continuă a personalului contractual.

Luni, marţi, miercuri, joi, vom ieşi în stradă. Am notificat deja pentru MAI, Finanţe, Muncă şi Guvern. Mobilizaţi-vă! Luaţi legătura cu liderii teritoriali şi veniţi la protest", se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Toți angajații din instituțiile bugetare vor primi la 1 ianuarie o majorare salarială, chiar dacă ea va fi sub rata inflației (+5%, în timp ce inflația este prognozată la peste 7%), conform proiectului de OUG privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Documentul nu a fost încă recunoscut oficial, dar urmează a fi aprobat de Executiv în zilele următoare, conform unor surse, iar el conține atât creșterile salariale, cât și tăierile unor beneficii, în anumite sectoare – modul de plată al drepturilor câștigate în instanță, precum și unele măsuri de austeritate.

Detaliat ”Ordonanța bugetarilor” 2024: Ce câștigă, ce pierd. Instituțiile de forță își păstrează beneficiile

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇