Ploieștiul se sufocă sub grămezi de gunoi care zac neridicate pe străzi. Primarul a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă și se războiește cu Poliția Locală

Ploieștiul se sufocă sub grămezi de gunoi care zac neridicate pe străzi. Primarul a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă și se războiește cu Poliția Locală

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) pentru a discuta problema generată de incapacitatea firmei de salubritate de a gestiona ridicarea gunoiului.

Discuţiile în CLSU au loc în condiţiile în care în ultimele luni angajaţii firmei de salubritate Rosal Grup au făcut în repetate rânduri grevă din cauză că nu îşi primesc la timp salariile, iar în aceste condiţii gunoiul a rămas neridicat, pe străzi.

Potrivit unui comunicat de presă, primarul ia în calcul rezilierea contractului cu firma Rosal Grup, însă acest lucru este posibil doar dacă Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.), care gestionează acest contract, face un astfel de demers. 

ADVERTISING

„Incapacitatea operatorului de salubritate de a ridica deşeurile menajere de la populaţie, conform contractului pe care îl are cu cetăţenii Ploieştiului, creează o stare potenţiatoare de situaţii de urgenţă, punând în pericol sănătatea ploieştenilor şi putând genera eventuale epidemii şi înmulţirea şobolanilor în oraş”, a declarat primarul Volosevici, care a precizat că va cere prefectului convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea constatării şi declarării stării de alertă la nivel local.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vrea sancțiuni pentru Poliția Locală

Totodată, primarul Ploieştiului reclamă „abateri” în activitatea Poliţiei Locale, după mai multe acte de vandalism comise în oraş în ultimele zile.

Edilul precizează că a cerut note explicative şefilor din Poliţia Locală şi că va sesiza Comisia de disciplină cu privire la activitatea lor.

"Această atitudine şi lipsă de reacţie la actele de vandalism, şi din partea poliţiştilor locali, aduce prejudicii patrimoniului municipiului şi siguranţei ploieştenilor. De aceea, le-am cerut note explicative atât şefului Serviciului Ordine Publică, cât şi celor patru şefi de birou şi voi sesiza Comisia de disciplină, pentru a restabili ordinea şi disciplina în desfăşurarea activităţilor Poliţiei Locale Ploieşti", a declarat Andrei Volosevici.

ADVERTISING

Primăria municipiului Ploieşti susține că în noaptea de vineri spre sâmbătă au avut loc ”acţiuni organizate şi concertate de vandalism, constând în distrugeri ale coşurilor de gunoi, amplasate pe domeniul public, precum şi ale obiectelor de mobilier stradal”.

Context

Oraşul Ploieşti se confruntă de mai mulţi ani cu problema privind gestionarea deşeurilor, în contextul în care operatorul de salubritate nu îşi plăteşte angajaţii la timp, iar aceştia declanşează, periodic, greve spontane. 

O astfel de grevă a avut loc în luna aprilie, după ce şi în martie angajaţii Rosal Grup au întrerupt lucrul. 

Săptămâna trecută, firma Rosal Grup a reacţionat public, pentru prima oară şi, într-un comunicat postat pe Facebook, a acuzat autorităţile locale din Ploieşti pentru ceea ce a numit „dificultăţile în ducerea la îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractele de ridicare a deşeurilor menajere”.

În plus, Rosal Grup a invocat „motivele de ordin electoral sau de imagine” care au pus firma „în postura de avea dificultăţi în asigurarea resurselor financiare”.

Citește și: Situaţie stupidă la Ploieşti: Gunoierii sunt în grevă şi Primăria a făcut curat cu voluntari, iar Poliţia a sancţionat-o


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇