Piedone pe trotinetă și cu tatuaj apare într-o broșură pentru elevii din Sectorul 5

Piedone pe trotinetă și cu tatuaj apare într-o broșură pentru elevii din Sectorul 5

Copiii din Sectorul 5 au primit la școală pliante informative despre siguranță avându-l pe copertă chiar pe primarul Cristian Popescu Piedone desenat de un caricaturist.

Pliantul poartă numele „Sfaturi de siguranță pentru școală de la Piedone” și îi învață pe copii să nu urce cu străini în lift, să nu adauge necunoscuți pe Facebook, să nu accepte cadouri sau bomboane de la necunoscuți și să nu transmită mesaje false la 112 pentru că vor primi amendă.

În imagine, Piedone a fost înfățișat în pantaloni scurți, cu tatuaj, mergând pe trotinetă și a fost imaginat așa chiar de caricaturistul Viorel Baciu care, contactat de Libertatea, a declarat că ideea îi aparține în totalitate și nici nu a cerut bani pentru munca lui.

Se face o lună de la începutul școlii. O lună în care discuțiile despre școală s-au zbătut pe mai multe teme: ore...

Publicată de Răzvan Luțac pe Joi, 14 octombrie 2021

Potrivit artistului, Administrația Sectorului 5 i-ar fi solicitat să facă ilustrația după tema pliantului.

ADVERTISING

”Nu pot să desenez Sectorul 5, așa că am ales ceva reprezentativ”, spune el pentru jurnaliști, explicând că ar fi făcut la fel pentru oricare alt sector.

El subliniază că a făcut ilustrația pentru copii și nu a existat niciun contract. ”L-am dat ca donație”, spune el.

Jurnaliștii Libertatea au cercetat și, într-adevăr, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice nu apare niciun contract pentru tipărire de pliante.

În plus, astfel de desene, semnate de același artist, mai apar și prin Sectorul 4, unde Piedone a fost primar între 2008 și 2017.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇