Cum explică premierul Florin Cîțu prezența sa alături de Piedone la deschiderea anului școlar

Cum explică premierul Florin Cîțu prezența sa alături de Piedone la deschiderea anului școlar

Premierul Florin Cîțu spune, după ce a participat alături de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, la deschiderea anului școlar, că a luat „invitația ca atare” și a mers la eveniment. Rudelor victimelor de la Colectiv le transmite să aștepte ca Justiția să își facă datoria.

Întrebat miercuri cum explică faptul că a stat alături de primarul Cristian Popescu Piedone, condamnat în primă instanță în dosarul Colectiv, la deschiderea anului școlar de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti, Cîțu a răspuns: „Am fost invitat de ministrul Cîmpeanu și de doamna director de la Gheorghe Lazăr, un liceu de elită care și-a asumat un program pilot. Așa a fost invitația făcută către mine, am luat-o ca atare și am mers la eveniment”.

ADVERTISING

Întrebat dacă are un mesaj pentru rudele supraviețuitorilor de la Colectiv, premierul a spus: „să așteptăm cu toții ca Justiția să își facă datoria”.

Premierul a fost aspru criticat după ce s-a afișat public, la deschiderea anului școlar, cu primarul Piedone, condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul Colectiv.

„Să îți fie rușine, domnule prim ministru. Cîțu își negociază susținerea în Parlament unde Piedone are ceva prieteni”, a scris pe pagina sa de Facebook Eugen Iancu, președintele Asociației „Colectiv”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇