Pe 12 decembrie încep să circule trenurile între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Cât ar putea dura călătoria și ce probleme riscă să apară

Pe 12 decembrie încep să circule trenurile între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Cât ar putea dura călătoria și ce probleme riscă să apară

Ministrul Transporturilor a anunțat că trenul Gara de Nord – Otopeni ar urmă să circule începând cu data de 12 decembrie. Cât de mult va dura o călătorie și la ce interval se vor succeda trenurile pe traseu rămâne să aflăm.

Lucian Bode și-a făcut marți, pe 3 noiembrie, un bilanț al activității din ultimul an. Cu această ocazie a anunțat și că se așteaptă ca la începutul lunii decembrie să se recepționeze lucrările la calea ferată care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, susține o conferință de presă, in care prezinta Raportul pentru un an de mandat al ministrului.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, susține o conferință de presă, in care prezintă Raportul pentru un an de mandat al ministrului.

Posted by Lucian Bode on Tuesday, November 3, 2020

Ulterior, pe 12 decembrie, trenurile ar urma să înceapă să circule pe acest traseu feroviar. Ceea ce nu știm însă este cât de des vor putea pleca pe acest traseu trenuri din Gara de Nord spre Otopeni și retur.

ADVERTISING

În teorie, din cauză că mare parte din acest traseu de cale ferată are un singur fir, e posibil ca timpul de așteptate în gară a unui tren să fie destul de mare. Până acum, s-a vorbit despre un interval de 50 de minute între plecările trenurilor dintre Gara de Nord și retur.

Bode susține că intervalul i se pare mare, dar că mai sunt câteva lucruri pe care autoritățile trebuie să le afle pentru a înțelege în ce ritm se va circula pe această cale ferată.

”Mi se pare mult 50 de minute între două curse.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aștept să văd și CFR SA așteaptă solicitări pentru trasee din partea operatorilor (companiilor feroviare de călători – n.red.). Înțeleg că sunt deja solicitări și de la stat, de la CFR Călători, și de la privat. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine!

Noi avem posibilitate, pe cei 7,8 km în 2 stații, să creăm un timp de așteptare, astfel încât trenul care pleacă din Gara de Nord să treacă spre Otopeni, iar cel care vine spre Gara de Nord să aștepte în stație (și apoi să își reia drumul – n.red.).

Am discutat aceste aspecte cu CFR SA. Aștept recepția la terminarea lucrărilor (în perioada 2 – 4 decembrie – n.red.) și în proximitatea datei de 12 decembrie vom ști exact câți operatori vor dori să realizeze aceste curse și la ce interval de timp.

ADVERTISING

După ce vom avea recepția, sunt îndeplinite condițiile tehnice ca 19,5 km să fie parcurși în 15-17 minute”, a spus Lucian Bode.

Citește și:

Teste cu ștaif la calea ferată spre Otopeni. Care sunt problemele proiectului și ce au promis Iohannis și Bode (Foto)

Cum se circulă cu Metroul Drumul Taberei: Care sunt cele mai spectaculoase stații și ce a mai rămas de făcut (Galerie Foto&Video)

Bode speră să inaugureze peste 40 de kilometri de autostradă până la finele anului. Ce șosele s-ar putea deschide


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇