Pavilionul în care funcționează Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu nu are autorizație ISU și nici nu o poate obține, fiind construit în anii `70. Singura modalitate de avizare este reabilitarea completă a întregului pavilion chirurgical.
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu nu poate obține autorizație ISU pentru pavilionul chirurgical că spitalul este foarte vechi. Blocul unde sunt secțiile Chirurgie 1, Chirurgie 2, Ortopedie – Traumatologie, Urologie, Terapie Intensivă este construit în anii `70.
„Pentru pavilionul chirurgical al SCJU Sibiu, unde se regăsește și Secția ATI, nu poate fi obținută autorizația ISU, întrucât clădirea este una veche și nu corespunde normelor actuale pentru obținerea autorizației. Pentru a putea obține autorizarea ISU conform solicitărilor actuale este necesară reabilitarea completă a pavilionului”, a spus Liliana Coldea, directorul Spitalului din Sibiu.
Și Unitatea de Primiri Urgențe este în același pavilion, însă pentru această secție s-a obținut autorizație în vara anului 2017, ca urmare a extinderii ei.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este unul dintre cele mai vechi spitale din țară, inaugurat în 1857, cu mai multe pavilioane, iar în decursul timpului multe dintre ele au fost complet reabilitate, astfel că sunt autorizate ISU.
Este vorba de Secția Clinică de Boli Infecțioase, Secția Clinică de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie 1, Secția Clinică de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie 2, Ambulatoriul, Centrul de Cercetare Invazivă și Noninvazivă în domeniul patologiei cardiace și vasculare (CVASIC) și UPU. Aviz ISU au secțiile Neurochirurgie, Oftalmologie, CVASIC, corp nou ATI - etaj, secţii chirurgicale, respectiv Urologie, Ortopedie.
Județul Sibiu are cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2, luni incidența fiind de 8,83 la mia de locuitori, iar în municipiu, aflat în carantină, de 13,45 la mie.
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: