Doar 8 dintre cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei au autorizație ISU. Orban vine luni în control. Ce măsuri promite Nicușor Dan

Doar 8 dintre cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei au autorizație ISU. Orban vine luni în control. Ce măsuri promite Nicușor Dan

În urma tragediei care s-a produs la Piatra Neamț, primarul Capitalei Nicușor Dan a verificat cât de sigure sunt la incendiu unitățile sanitare din subordinea Primăriei Municipiului București (PMB). Iată ce a aflat.

Primăria Capitalei are în subordine 19 unități sanitare, de care se ocupă prin intermediul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Dintre acestea, mai puțin de jumătate au autorizație ISU.

”În rezumat, 8 spitale au autorizație de siguranță la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizație (spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ștefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeș, Prof. Dr. Obregia și Dr. Gorgos), 9 spitale au proiectul de intervenție avizat, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții (e vorba despre spitalele Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davila, Foișor, Nicolae Malaxa, Colțea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele și Centrul pentru Toxicodependențe Sf. Stelian), iar 2 spitale se află sub supravegherea ISU și urmează să fie mutate (Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu).

ADVERTISING

Am cerut de urgență și am primit situația autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale din subordinea...

Posted by Nicușor Dan on Monday, November 16, 2020

Vom aloca bani pentru a reglementa situația”, a transmis primarul general al Capitalei, pe Facebook.

În cursul după-amiezii de luni, de la ora 16:00, Nicușor Dan merge să inspecteze spitalele din subordinea ASSMB, alături de premierul Ludovic Orban și de prefectul Traian Berbeceanu.

Cine conduce acum ASSMB?

Potrivit site-ului Administrației, director general al ASSMB este în continuare Vasile Apostol, numit în funcție în timpul Gabrielei Firea.

ADVERTISING

În schimb, pe site-ul instituției nu mai apare ca director medical dr. Ablachim Turkeș, pe care tot Gabriela Firea o instalase în funcție.

Parte a presei a relatat anterior despre faptul că Ablachim Turkeș s-ar fi retras din funcție la foarte scurt timp după ce Gabriela Firea a pierdut alegerile.

La acel moment, SpotMedia.ro a solicitat în scris informații cu privire la acest aspect de la ASSMB și PMB. Instituțiile nu au dorit să răspundă în scris la solicitare, în ciuda faptului că aveau obligația legală de a o face.

ADVERTISING

În schimb, la începutul lunii octombrie, reprezentanți ai instituțiilor au declarat verbal pentru SpotMedia.ro că dr. Turkeș încă venea la birou.

Citește și:

Cine sunt beneficiarii încredințărilor directe de la Primăria Capitalei: Banii publici pentru proiectele IT începute de Firea ajung în aceleași buzunare și după alegeri

Merită să fii director în administrația Firea? (V): Firme de familie abonate la bani publici și declarații de avere publicate de ochii lumii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇