Patriarhia Română cere să nu se introducă certificatul Covid la slujbe: Ele răspund unor nevoi esențiale ale cetățenilor

Patriarhia Română cere să nu se introducă certificatul Covid la slujbe: Ele răspund unor nevoi esențiale ale cetățenilor

Participarea credincioșilor la slujbe răspunde unei nevoie esențiale, de hrană spirituală, la fel ca magazinele alimentare sau farmaciile. Acesta este unul dintre argumentele pe baza căruia Patriarhia Română a cerut autorităților să nu introducă obligativitatea certificatului la slujbe.

Potrivit Basilica.ro, Patriarhia a cerut joi autorităților să nu introducă obligativitatea certificatului pentru participarea la slujbe, la fel cum a făcut-o și în 12 noiembrie, când a cerut același lucru Camerei Deputaților.

ADVERTISING

„Așa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetățenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esențiale ale cetăţenilor, tot astfel participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcașurile de cult răspunde unei nevoi esențiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet”, este unul dintre argumente.

De asemenea, reprezentanții Patriarhiei arată că prin „rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu și cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte”.

ADVERTISING

„Prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea și depresia. Participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării și a solidarității, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării”, au mai transmis reprezentanții Patriarhiei.

Aceștia au anunțat că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecție când organizează evenimente religioase.

#Comunicat de presă referitor la certificatul digital UE ????

Publicată de Agenția de știri Basilica pe Vineri, 3 decembrie 2021

Premierul Nicolae Ciucă a spus joi că reprezentanții cultelor au cerut ca cetățenii să poată participa la slujbe fără certificat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇