La biserică doar cu certificat verde? Ce au discutat Ciucă și Rafila cu reprezentanții cultelor religioase

La biserică doar cu certificat verde? Ce au discutat Ciucă și Rafila cu reprezentanții cultelor religioase

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că există în prezent un proiect în dezbatere prin care accesul în biserică să se facă pe baza certificatului verde.

Însă, spune el, la întâlnirea pe care a avut-o azi cu reprezentanţii cultelor religioase din România aceștia au cerut ca cetățenii să poată să benificieze de libertatea de a merge la biserică fără obligativitatea certificatului verde.

Totodată, Nicolae Ciucă a precizat că poartă în continuare discuții pentru a se stabili modul în care va fi implementat acest document și speră ca legea să fie adoptată în Parlament până la finalul anului.

ADVERTISING

”Dialogul ne ajută în găsirea soluțiilor și armonizarea lor cu nevoile fiecărei societăți. Vom continua dialogul să putem să primim și să acumulăm tot ce vine din partea cetățenilor.

În acest moment a fost o solicitare din partea cultelor religioase ca cetățenii să poată să benificieze de această libertate de a merge la biserică fără obligativitatea certificatului verde.

Este un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialișiti. Sperăm să ajungem la o concluzie și până la finalul anului să avem această lege (a certificatului verde - n.red.)”, a declarat Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

Întrebat dacă a cerut sprijinul reprezentanților cultelor religioase pentru campania de vaccinare, premierul a spus că au cerut ajutor pentru a salva cât mai multe vieți.

”Domnul ministru Alexandru Rafila a avut un mesaj bun, pe care îl susținem, și am cerut sprijinul cultelor să putem salva cât mai multe vieți.

Vaccinarea e o soluție, dar a doua este comportamentul - respectul față de sine, de comunitate, de tot ceea ce înseamnă dorința de a salva vieți”, a punctat premierul Nicolae Ciucă.

La rândul său, întrebat despre impunerea certificatului verde la biserică, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat că ”libertatea religioasă trebuie respectată”.

ADVERTISING

Totodată, el a făcut un apel la populație să nu se relaxeze odată cu scăderea numărului de cazuri de Covid.

”Faptul că scade incidența nu trebuie să ne facă să lăsăm garda jos, trebuie să fim prudenți în continuare. Am văzut concerte cu mulți oameni fără mască, am văzut manifestații unde oamenii nu purtau mască”, a precizat Rafila.

Autoritățile au anunțat, joi, 1.149 cazuri noi de coronavirus, depistate în ultimele 24 de ore, și 66 de decese.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇