Patriarhia primește un spațiu verde de sute de mii de euro, pe malul Lacului Băneasa. Decizia a fost luată în Consiliul General

Patriarhia primește un spațiu verde de sute de mii de euro, pe malul Lacului Băneasa. Decizia a fost luată în Consiliul General

La inițiativa Gabrielei Firea, Consiliul General a aprobat darea în folosință, pentru 49 de ani, către Patriarhia Română a unui suprafețe de spațiu verde de pe malul Lacului Băneasă, aproape de fostul sediu Grivco.

Respectivul teren se întinde pe 630 de metri pătrați și se află într-o zonă foarte scumpă a Bucureștiului.

Potrivit jurnaliștilor de la Agerpres, valoarea terenului s-ar ridica la peste 300.000 de euro. Iar Patriarhia, prin Arhiepiscopia Bucureștilor, îl vrea pentru că are de gând să construiască acolo o biserică.

ADVERTISING

De fapt, respectiva suprafață i-a fost dată Patriarhiei de Consiliul General încă din 2003, pe vremea când primar general al Bucureștiului era Traian Băsescu.

Doar că la acel moment documentația necesară dării în folosință a terenului nu s-a mai finalizat, iar terenul a rămas la primărie.

Așa că PMB a propus acum abrogarea acelei hotărâri de Consiliu General și adoptarea uneia noi, prin care terenul să ajungă, după tot acest timp, în folosința Patriarhiei Române.

La ședința de joi, 13 august, consilierul general USR Matei Țugui a declarat că e de acord ca Patriarhia să primească un teren pentru a construi o biserică, dar nu pe cel propus, de pe malul Lacului Băneasa, de pe Strada Gârlei nr.6.

ADVERTISING

Consilierul USR a spus că cere acest lucru pentru simplul motiv că suprafața de 630 de metri pătrați de pe malul lacului este spațiu verde. Chiar așa este și consemnată în documentele de urbanism și – potrivit legii – ar trebui păstrată ca atare.

În consecință, Țugui a propus identificarea unei alte suprafețe de teren pentru Patriarhie.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a avut o izbucnire violentă, i-a jignit pe consilierii USR și PNL și i-a acuzat că ”au uitat de bunul Dumnezeu”.

În cele din urmă, cu 34 de voturi ”pentru”, proiectul a fost adoptat.

ADVERTISING

Gabriela Firea alocă, de regulă, cu generozitate bani publici pentru Patriarhie. În iulie, a obținut girul Consiliului General pentru a da 12,5 milioane de lei către 45 de biserici. Unele lucrări – cum ar fi restaurarea bisericilor monumente istorice - erau urgente și meritau finanțate. Altele, mai puțin.

Spre exemplu, printre altele, Firea a alocat bani pentru repararea unui sistem de camere de supraveghere al Patriarhiei.

Citește și:

Firea se plânge că n-are bani, dar repară camerele video de la Patriarhie. Asta în timp ce Arhiepiscopia raportează profit


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇