Părinți arestați după ce și-au ținut fiica legată în lanțuri timp de 10 ani

Părinți arestați după ce și-au ținut fiica legată în lanțuri timp de 10 ani

Doi soţi din oraşul Baraolt şi-au ţinut fiica în locuinţă, legată cu un lanţ de dulap, timp de peste 10 ani.

Fata de 28 de ani ar suferi de afecţiuni psihice.

„La data de 4 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Baraolt şi Secţiei de Poliţie Rurală Baraolt s-au deplasat la un imobil din oraşul Baraolt, unde existau date şi indicii că o persoană de sex feminin era lipsită de libertate.

La faţa locului a fost identificată o persoană de 28 de ani, cunoscută cu afecţiuni psihice, care era legată de picior, cu un lanţ, de un dulap din locuinţă. Poliţiştii îi bănuiesc pe tatăl femeii, în vârstă de 55 de ani şi pe mama acesteia, de 58 de ani, de faptul că şi-ar fi legat legat fiica în interiorul imobilului", precizează reprezentanţii Poliţiei Covasna.

ADVERTISING

Anchetatorii au stabilit că femeia era ţinută în captivitate de mai bine de zece ani.

“Organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei oraşului Baraolt au identificat-o pe numita ASM, în vârstă de 28 ani, persoană cu handicap grav, în locuinţa familiei situată în oraşul Baraolt, jud Covasna, singură într-una dintre camerele imobilului încuiată din exterior şi având legat la piciorul drept, în zona gleznei, un lanţ metalic cu zale, cu lungimea de aproximativ 80 - 100 centimetri, prevăzut cu un lacăt de dimensiuni reduse, încuiat.

ADVERTISING

Capătul lanţului era legat de un picior de lemn al unui dulap de dimensiuni mari, fiind de asemenea prevăzut cu un lacăt aflat în poziţia încuiat, astfel încât persoana legată să se poată deplasa doar în limita spaţiului conferit de lungimea lanţului”, precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Sursa citată menţionează că tânăra este ţinută astfel în captivitate de către părinţii săi încă din 2012. 

“Din cercetările efectuate până la acest moment a rezultat că această stare de fapt, ce implică restrângerea libertăţii persoanei vătămate, a început din anul 2012, victima fiind ţinută în captivitate de către părinţii săi aproape în permanenţă”. 

ADVERTISING

Părinţii tinerei sunt cercetaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Ei au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, fiind prezentaţi apoi Judecătoriei Sfântu Gheorghe care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇