Olivia Steer a fost amendată de CNCD pentru ce a zis de medici în pandemie

Olivia Steer a fost amendată de CNCD pentru ce a zis de medici în pandemie

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis sancţionarea fostei prezentatoare TV Olivia Steer, militantă anti-vaccinare, pentru „atingerea dreptului la demnitate a categoriei profesionale a medicilor”, din cauza unei postări pe Facebook din timpul pandemiei.

Sesizarea fusese făcută de Colegiul Medicilor din România pe 21 aprilie 2021, după o postare din 3 aprilie 2021 în care Olivia Steer Moisescu îi acuza de medici de „complicitate criminală” pentru că respectă protocoalele.

„Materialul conţinea conţinea, printre altele, o serie de afirmaţii de tipul 'Dacă te doare în cot că morţii sunt declaraţi toţi, în mod mincinos, morţi de covid, (...)! Dacă nu te revoltă că, la ATI, pacienţii cu Covid mor legaţi de pat, sufocaţi, înfometaţi şi însetaţi, ucişi de protocoalele OMS ale morţii, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întâi'.

ADVERTISING

Colegiul Medicilor din România a considerat că, prin mesajul promovat, se aduce atingere dreptului la demnitate personală a unei categorii sociale distincte, în cazul de faţă fapta fiind îndreptată asupra medicilor”, a transmis Colegiul Medicilor din România.

Sursa citată a considerat că „mesajul a urmărit şi încurajarea a cât mai multor cetăţeni să ia atitudine prin proteste şi manifestări publice împotriva personalului medical care lucra în condiţii excepţional de grele, pentru a limita efectele pandemiei”.

ADVERTISING

„Acestea au fost argumentele pe care le-am înaintat către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a emis o decizie în favoarea CMR. Menţionăm că decizia stabileşte aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 5.000 lei, precum şi publicarea unui rezumat al hotărârii pe pagina de Facebook a părţii reclamate şi poate fi contestată în instanţă”, a mai transmis Colegiul Medicilor din România.

Fosta prezentatoare TV este cunoscută pentru opiniile anti-vaccinare, anti-pandemie.

În 2021, în plină pandemie de coronavirus, ea a avut un schimb de replici, pe Facebook, cu scriitorul Mircea Cărtărescu.

ADVERTISING

Fosta prezentatoare TV l-a apostrofat pe reputatul autor mai întâi fiind sigură că el nu a scris corect un cuvânt, apoi pentru că s-a vaccinat anti-Covid, îndemnându-i şi pe alţii.

În trecut, emisiuni în care a fost prezentă şi a vorbit despre vaccinuri şi mamografii au fost sancţionate de CNCD.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇