O tânără și-a abandonat fetiţa nou-născută la o mănăstire

O tânără de 24 de ani din Botoşani, care şi-a abandonat fetiţa pe care a născut-o în urmă cu două săptămâni, a fost identificată şi este cercetată penal.

Tânăra a lăsat copilul în pridvorul Mănăstirii Gorovei (între Dorohoi și Suceava), iar un preot l-a găsit şi a sunat la 112, alertând autorităţile, au precizat duminică reprezentaţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Fetiţa a fost preluată şi dusă la Secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Dorohoi, starea sa de sănătate fiind bună. Ulterior, minora va ajunge în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

ADVERTISING

"Din punct de vedere medical, starea generală a copilului este bună. A venit la noi cu o greutate de 2.500 de grame la 14 zile după naştere. Deocamdată rămâne internată în spitalul nostru", a declarat managerul Spitalului Municipal Dorohoi, Valerian Andrieş.

Mama, care a fost identificată pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere ale Mănăstirii Gorovei, este cercetată pentru abandon de familie. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇