Băiat de 5 ani, abandonat de mama sa pe o stradă la 50 de km de casă, pe motiv că nu o ascultă

Băiat de 5 ani, abandonat de mama sa pe o stradă la 50 de km de casă, pe motiv că nu o ascultă

Un băiat de 5 ani a fost abandonat, joi, pe o stradă din Galaţi, de către mama sa, o femeie de 29 de ani, care l-a lăsat singur pe motiv că „nu o ascultă” şi a plecat în comuna unde locuieşte. Femeia a fost găsită şi dusă la audieri, în timp ce copilul rămâne în grija Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Poliţia Judeţeană Galaţi a fost sesizată, joi, printr-un apel la 112, despre faptul că un copil de aproximativ 5 ani a fost găsit singur, dezorientat, pe strada Siderurgiştilor, în faţa clădirii cunoscută sub numele de „Casa Roşie”, din municipiul Galaţi. 

ADVERTISING

"La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi, care a constatat faptul că cele sesizate se confirmă. Minorul a fost preluat de poliţie, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta a fost abandonat în zona respectivă chiar de mama sa.

Aceasta, o femeie în vârstă de 29 ani, din Mangalia, judeţul Constanţa, ce domiciliază fără forme legale în comuna Cudalbi, judeţul Galaţi, s-a deplasat în cursul dimineţii cu un microbuz în municipiul Galaţi împreună cu minorul şi pe motiv că acesta nu o ascultă, l-a lăsat în acea zonă, după ce i-a transmis acestuia că se duce să cumpere covrigi", a transmis IPJ Galaţi. 

ADVERTISING

Femeia a fost găsită în comuna Cudalbi, la circa 50 de kilometri de Galați, la adresa unde locuieşte fără forme legale, şi a fost dusă la sediul Secţiei 2 Poliţie pentru audieri. 

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru abandon de familie, cercetările fiind continuate de poliţişti sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Copilul a fost preluat şi va rămâne momentan în grija Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇