Numărul românilor din Austria a crescut în 10 ani cu 243%

Numărul românilor din Austria a crescut în 10 ani cu 243%

Numărul românilor din Austria a crescut din 2010 până în 2020 cu aproape 243%, iar copiii români sunt pe locul trei în topul minorităților care învață în școlile din Austria.

Secretarul de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Oana Ursache, a avut vineri, la Viena, o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Federal pentru Femei, Familie, Tineret și Integrare.

Aceasta susține că reprezentanții ministerului austriac au explicat de ce au nevoie de muncitori din România: „Ne-au subliniat cât de importante sunt lucrătoarele din domeniul îngrijrii domestice, 1/2 lucrătoare fiind românce. De fapt, mai clar, ne-au spus că depind de ele”.

ADVERTISING

Oana Ursache spune că, potrivit unui raport pe 10 ani pe tema integrării, din 2010 până în 2020, numărul românilor din Austria a crescut cu 242,9%, iar copiii români sunt pe locul 3 în topul minorităților care învață la școală în Austria.

Am început ziua de vineri în Viena la Ministerul Federal pentru Femei, Familie, Tineret și Integrare. Da, au un minister...

Publicată de Oana Ursache pe Vineri, 28 mai 2021

„Aceste date ne arată nu doar tendința românilor de a atinge mai repede un nivel de trai european, dar și nevoia de a se putea baza pe un sistem de educație care să faciliteze o dezvoltare calitativă a abilităților copiilor noștri, oferindu-le astfel o șansă reală la un viitor axat pe propriile puteri și capacități.

ADVERTISING

România de dincolo de graniță trage astfel un semnal și anume că este pregătită să se întoarcă acasă de îndată ce aceste condiții devin un standard și acasă”, a scris secretarul de stat pe Facebook.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇