Nicuşor Dan nu mai taie voucherele pentru gravide şi acuză o eroare umană

Nicuşor Dan nu mai taie voucherele pentru gravide şi acuză o eroare umană

La scurt timp după ce Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a anunțat că nu mai primește cereri pentru vouchere Materna pe care le acorda femeilor însărcinate în ultimii ani, Nicușor Dan a transmis că informația este incorectă.

De vină pentru anunțul cu pricina ar fi ”o eroare umană”.

Voucherele Materna au fost introduse în martie 2018 de administrația Gabrielei Firea și majoritatea PSD - ALDE de la acea vreme, din Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

ADVERTISING

Puteau solicita aceste vouchere de la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) viitoarele mame cu domiciliul stabil în Capitală de cel puțin 6 luni și care erau cel puțin în a 10 săptămână de sarcină.

Ulterior, solicitarea le era procesată, iar după aprobare se acorda o primă tranșă a ajutorului, în cuantum de 1.000 de lei. Apoi, a doua tranșă urma să îi fie achitată viitoarei mame la intrarea în a 24 săptămână de sarcină, la cerere.

Viitoarele mame nu primeau bani, ci vouchere în valoare de 50 de lei cu care să poată cumpăra medicamente și să poată plăti anumite analize care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate la care sunt înscrise.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe 13 septembrie, însă, DGASMB a anunțat că nu va mai primi noi cereri pentru vouchere. În schimb, le va achita pe cele primite deja.

„Începând cu data de 13 septembrie 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 (hotărârea prin care s-a adoptat bugetul Primăriai Capitalei pentru anul în curs – n.red.) cu modificările și completările ulterioare.

ADVERTISING

Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021”, se arată pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).

DGASP-1

Reamintim că majoritatea PNL – USR PLUS din Consiliul General a susținut, încă din timpul campaniei electorale din 2020, că vrea să desființeze voucherele pe care le-a introdus Gabriela Firea.

Fostul primar general acorda vouchere din bani publici pentru a-i ajuta pe bucureșteni să își cumpere o gamă largă de bunuri, de la biciclete la aparate dentare pentru copii.

În scurt timp, Gabriela Firea a postat pe Facebook un mesaj în care îl acuza pe Nicușor Dan că este nemilos cu mai multe categorii de bucureșteni.

Cât de lipsit de umanitate poate fi omul implantat prin minciună și furt de domnii Orban și Barna la Primăria Capitalei?...

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 13 septembrie 2021

Nicușor Dan: A fost eroare umană! Voucherele se vor plăti ca până acum

Nicușor Dan a transmis, printr-o declarație scrisă, că informațiile postate pe site-ul DGASPC București nu sunt adevărate.

„Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuți, vouchere materna și persoane adulte cu dizabilități să nu mai fie plătite.

Dintr-o eroare umană, anunțul apărut pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu corespunde realității. În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuți, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilități, copii cu dizabilități, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar. Acestea urmează să fie plătite în același cuantum ca până acum”, a transmis Nicușor Dan.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇