Nicușor Dan susține că 2.700 de oameni din companiile municipale pleacă acasă. Câți bani economisește administrația Bucureștiului

Nicușor Dan susține că 2.700 de oameni din companiile municipale pleacă acasă. Câți bani economisește administrația Bucureștiului

Nicușor Dan susține că – odată cu desființarea a 14 dintre cele 22 de companii municipale înființate de Firea – a concediat 2.700 de oameni și a economisit 150 de milioane de lei.

Potrivit lui Nicușor Dan, pe lângă cele 14 companii municipale care fie au fost deja desființate, fie se află în prag de dizolvare și lichidare, altele urmează să dispară.

Este vorba despre CM Parking SA și CM Protecție Civilă SA, ”pe care urmează să le desființăm în curând”, a declarat Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă în care și-a prezentat bilanțul activității primelor 10 luni de mandat.

ADVERTISING

Nicușor Dan susține că pentru unele dintre companii s-a amânat desființarea din cauză că ar fi fost dezavantajoasă.

Spre exemplu, susține Nicușor Dan, blocul de locuințe sociale care se construiește în Prelungirea Ghencea aparține CM Imobiliară SA. Din această cauză, o desființare a acestei companii ar fi blocat finalizarea construcției blocului, care și așa a început cu mare întârziere, în luna august.

De asemenea, Nicușor Dan a susținut că desființarea unor companii cum ar fi Ilumninat Public SRL va mai întrârzia, din cauză că aceasta are delegat serviciul public. E o situație juridică de rezolvat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă acești 2.700 de salariați au primit și salarii compensatorii, Nicușor Dan a dat un răspuns confuz.

”Da, au fost... au fost.. E puțin mai complicat. În sensul că așa cum am spus, procedura de închidere a unei companii conform legii se desfășoară pe mai multe etape. Decizia administrativă e a Consiliului General. Ea este urmată de proceduri desfășurate de lichidator și instanță.

Până în momentul în care aceste proceduri se vor finaliza, și contractele colective de muncă prin care sunt prevăzute aceste salarii compensatorii se vor încheia.

ADVERTISING

Am avut discuția la Compania de Parcuri, acesta este motivul pentru care nu am început mai devreme, pentru că era acest contract”, a precizat Nicușor Dan.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇