Nicușor Dan prezintă stadiul lucrărilor la „Tramvaiul corporatiștilor” (Foto)

Nicușor Dan prezintă stadiul lucrărilor la „Tramvaiul corporatiștilor” (Foto)

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că au fost executate aproape jumătate din lucrările de modernizare a liniei 5 de tramvai, cunoscută ca „Tramvaiul corporatiștilor”.

Este una dintre cele mai lungi şi importante linii, care leagă Centrul de zona de Nord a Capitalei, spune edilul. Potrivit acestuia, lucrările ar putea fi finalizate mai devreme decât termenul prevăzut.

”Au fost executate aproape jumătate din lucrările de modernizare a liniei 5 de tramvai. A fost montată calea de rulare pe o lungime de 2,4 km si am început montarea noile șine de tramvai.

ADVERTISING

Lucrările au început în februarie, termenul de execuție este de un an, dar suntem optimiști că vor fi finalizate mai repede”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul Bucureștiului detaliază și ce lucrări sunt făcute la linia 5 de tramvai:

  • Înlocuim șinele vechi cu unele noi pe o lungime de 4,25 kilometri pe tronsonul cuprins între Podul Băneasa și Bd. Ștefan cel Mare.
  • Vom moderniza 17 peroane, pe care le vom adapta la tramvaiele Imperio, și vom construi încă un peron.
  • Se lucrează concomitent din ambele capete, dinspre Șoseaua Ștefan cel Mare spre str. Barbu Văcărescu și dinspre Podul Băneasa spre str. Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu.
  • Au fost amplasați 51 de stâlpi noi, mai avem de pus 100.
ADVERTISING

Nicușor Dan mai spune că acesta este primul șantier deschis din proiectul amplu de reabilitare a aproximativ 50 de km de infrastructură de tramvai din Capitală.

”Vom deschide în curând și alte șantiere, iar prin aceste investiții, nu vor mai exista linii nemodernizate în București”, conchide Nicușor Dan.

🟢Au fost executate aproape jumătate din lucrările de modernizare a liniei 5 de tramvai. 🟢A fost montată calea de rulare...

Publicată de Nicușor Dan pe Joi, 20 iunie 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇