Nicușor Dan: Mai multe străzi circulate din centrul Capitalei devin pietonale, în weekend. E o invitație pentru bucureșteni să iasă la aer!

Nicușor Dan: Mai multe străzi circulate din centrul Capitalei devin pietonale, în weekend. E o invitație pentru bucureșteni să iasă la aer!

Nicușor Dan a anunțat că, de la finele lunii mai, în fiecare weekend, mai multe străzi circulate din centrul Capitalei vor rămâne deschise doar pentru pietoni.

E o invitație pentru bucureșteni să iasă la aer și un test pentru a vedea dacă proiectul poate fi extins de anul viitor, a explicat primarul general al Bucureștiului.

”Proiectul 'Străzi Deschise' se va lansa pe 29 mai, adică weekendul viitor. Este vorba despre 7 zone din centrul Bucureștiului. În special bulevardul Kiseleff care se continuă cu Calea Victoriei, până la Dâmbovița.

Aceste zone vor fi deschide în fiecare weekend, până pe 17 octombrie, de sămbătă de la ora 11:00 până duminică, la ora 21:00.

ADVERTISING

În primul rând, este o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber. E un model pe care orașele occidentale l-au experimentat.

În al doilea rând, vrem să dăm posibilitatea comunităților locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spațiul public (dar astfel de evenimente nu se vor organiza imediat, ci doar dacă sau când situația epidemiologică o va permite - n.red.).

Conferință de presă la Primăria Capitalei

Deschidem Bucureștiul, creăm alternative pentru locuitorii Capitalei în a-și petrece timpul liber la sfârșit de săptămână și lansăm în dezbatere publică caietul de sarcini pentru noul Plan Integrat de Calitate a aerului

Publicată de Primăria Municipiului Bucureşti pe Vineri, 21 mai 2021

Și în al treilea rând este un test pentru un proiect mult mai amplu pe care vrem să îi facem anul viitor, în care să nu deschidem doar zone centrale, ci să deschidem zone din cartiere.

ADVERTISING

Vreau să menționez că propunerea a venit de la Asociația ARCEN. Și, după cum știți, am furat directorul de acolo (pe Edmond Niculușcă - n.red.) și l-am pus la Administrația monumentelor”, a precizat Nicușor Dan.

În timp pe primarul anunța debutul acestui proiect, Edmund Niculușcă a postat pe Facebook și o listă cu toate străzile care, de weekendul viitor, se vor închide pentru mașini și vor rămâne doar la dispoziția pietonilor. Iată-le, împărțite pe zone:

  • În Zona 1 (delimitată de Bd. Ion Mihalache - Str. Arh. Ion Mincu - Bd. Aviatorilor - Piața Victoriei) se va restricționa circulația rutieră pe Bd. Kiseleff, între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Victoriei și pe Str. Barbu Delavrancea, între Bd. Ion Mihalache și Str. Arh. Ion Mincu;
  • În Zona 2 - restricționarea circulației rutiere pe Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Piața Națiunile Unite, cu asigurarea traversărilor la următoarele artere : Str. Sevastopol spre Str. Grigore Alexandrescu, Str. Gheorghe Banu- Bd. Dacia- Str. Știrbei Vodă, Str. Episcopiei spre C.A. Rosetti spre Str. Dem I. Dobrescu, Str. Ion Câmpineanu- Bd. Regina Elisabeta
  • În Zona 3 (delimitată de Calea Victoriei - Bd. Dacia - D.I. Mendeleev - Str. George Clemenceau - Str. Episcopiei) se va restricționa circulația rutieră pe Str. George Enescu, între Str. George Clemenceau și Calea Victoriei, și total pe Str. Biserica Amzei, Piața Amzei și Str. G-ral Christian Tell;
  • În Zona 4 (delimitată de Str. Episcopiei - Str. George Enescu - Bd. Gh. Magheru - Str. C.A. Rosetti - Calea Victoriei) se va restricționa circulația rutieră pe Str. Benjamin Franklin, Str. Nicolae Golescu și Str. Anastasie Simu;
  • În Zona 5 (delimitată de Bd. Gh. Magheru - Str. George Enescu - Piața Lahovari - Bd. Dacia - Str. Aurel Vlaicu - Str. Icoanei - Str. I.L. Caragiale - Str. Maria Rosetti) se va restricționa circulația rutieră pe Str. J.L. Calderon, între Str. Maria Rosetti și Str. Dumbrava Roșie, pe Str. Dumbrava Roșie, între Str. J.L. Calderon și Str. Aurel Vlaicu, pe Str. Pitar Moș, între C.A. Rosetti și Str. Dionisie Lupu, pe Str. Pictor Arthur Verona, între Str. J.L. Calderon și A.D. Xenopol și între Str. Dionisie Lupu și Bd. Gh. Magheru, și pe Str. G-ral Eremia Grigorescu între Piața Gh. Cantacuzino și Piața Lahovari; se va menține circulația rutieră pe Str. Polonă, pe Str. A.D. Xenopol și pe Str. Dionisie Lupu;
  • În Zona 6 (delimitată de Calea Victoriei - Splaiul Independenței - Str. Anghel Saligny - Str. Lipscani - Str. Ion Brezoianu - Str. Domnița Anastasia - Str. Eforie) se va restricționa circulația rutieră pe Str. Lipscani, între Calea Victoriei și Str. Ion Brezoianu, pe Str. Domnița Anastasia între Calea Victoriei și Str. Eforie, și total pe Str. Mihai Vodă, Str. Ilfov, Str. Inginer Guglielmo Marconi și Str. Dumitru Râureanu;
  • În Zona 7 (delimitată de Bd. I.C. Brătianu - Str. Halelor - Splaiul Independenței - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta) se va restricționa circulația rutieră pe Str. Doamnei, între Bd. I.C. Brătianu și Calea Victoriei, pe Str. Academiei între Str. Doamnei și Str. Regina Elisabeta și pe Str. Ion Ghica între Bd. I.C. Brătianu și Str. Doamnei, restul străzilor fiind exclusiv pietonale conform D.P.G. nr. 766/2005 privind Centrul Istoric.

Străzi Deschise: din 29 mai, centrul Bucureștiului va deveni pietonal în weekend-uri, proiectul inițiat de ARCEN este...

Publicată de Edmond Niculușcă pe Vineri, 21 mai 2021

În urmă cu aproximativ un an, pe 14 mai, fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, anunța o măsură similară: interzicerea accesului mașinilor pe mai multe străzi din centrul orașului, în weekend.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇