Nicuşor Dan: Iarna asta va fi puţin mai bine decât iarna trecută. Asta nu înseamnă că rețeaua de termoficare nu o să crape

Nicuşor Dan: Iarna asta va fi puţin mai bine decât iarna trecută. Asta nu înseamnă că rețeaua de termoficare nu o să crape

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că, de la preluarea mandatului său, au fost reabilitaţi 15 kilometri din reţeaua principală de termoficare a Capitalei, mai fiind de reabilitat peste 900 de kilometri de reţea principală.

„E nevoie de (reabilitare pe – n.red.) toată reţeaua de o mie de kilometri, minus, să spunem, 50-60 care s-au făcut în ultimii 10 ani. Din cauza acestor proceduri pe care trebuie să le urmăm în administraţia publică, poţi doar să începi azi, ca să faci peste un an, un an şi jumătate, doi.

ADVERTISING

Ce am reuşit noi să facem a fost, pe de o parte, să semnăm acel contract cu Comisia Europeană pentru 210 kilometri, 300 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că, începând din primăvară, avem front larg de lucru pentru a schimba 210 kilometri”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri seară, la TVR.

Edilul a dat asigurări că au fost făcute la timp, pe perioada verii, toate reviziile pe reţeaua de termoficare, atât pe reţeaua de producţie, cât şi în ceea ce priveşte reparaţiile avariilor.

"Iarna asta va fi puţin mai bine decât iarna trecută. (…) Asta nu înseamnă că această reţea, care are 50 de ani, nu o să crape iarna asta, din păcate. O să crape şi, atunci când o să crape, locuitorul nu o să aibă apă caldă, căldură o zi, o zi şi jumătate, cât durează reparaţia", a susţinut Nicuşor Dan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Optimism

Întrebat dacă există riscul de avarii majore, edilul a răspuns: "Când ai o instalaţie şi de producţie şi de transport care are 50 de ani, nu poţi să prevezi niciodată ce se poate întâmpla".

El a adăugat că, la sfârşitul mandatului său, o să fie "mult, mult mai bine" în ceea ce priveşte termoficarea Capitalei, el explicând că este optimist în ceea ce priveşte reunirea Termoenergetica cu ELCEN şi în privinţa accesării de bani europeni pentru producţia şi transportul agentului termic.

În ceea ce priveşte subvenţia pe care Primăria o plăteşte pentru agentul termic, edilul a susţinut că în prezent administraţia locală plăteşte o subvenţie de 330-350 de lei pentru o gigacalorie, reprezentând două treimi din preţ, iar o eventuală majorare a subvenţiei ar fi între 60-80 de lei.

ADVERTISING

Primarul a menţionat că aşteaptă pentru a vedea dacă Guvernul va decide acordarea de subvenţii şi în ce cuantum pentru agent termic, iarna aceasta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇