Nicușor Dan: Compania de parcuri nu dispare înainte de 31 decembrie. ALPAB nu are suficienți oameni pentru a le îngriji

Nicușor Dan: Compania de parcuri nu dispare înainte de 31 decembrie. ALPAB nu are suficienți oameni pentru a le îngriji

Consilieri generali au votat miercuri pentru dizolvarea și lichidarea companiilor Parcuri și Grădini București SA și Întreținerea Arborilor și Spațiilor verzi SA, responsabile cu îngririrea marilor parcuri din oraș.

În context, primarul general Nicușor Dan susține că nici Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) nu are suficienți oameni pentru a îngriji parcurile. Dar că urmează decizii, în acest domeniu.

Consilierul PSD Cristian Olteanu l-a întrebat pe Nicușor Dan ce se va întâmpla cu utilajele companiilor municipale, după ce acestea se vor desființa.

ADVERTISING

”După cum citiți în proiectul de hotărâre, se spune «lichidare». Asta înseamnă că e dizolvare voluntară. După, bunurile vor intra în patromononiu municipalității”, a precizat Nicușor Dan.

Cu privire la muncitorii care ar urma să îngrijească parcurile, Nicușor Dan a declarat:

„În acest moment, ALPAB nu are suficient personal nu pentru înreținerea parcuri.

Sunt 65-70 de oameni care se ocupă de sere, la ALPAB. După părerea mea este o activitate neproductivă asta de sere și toți oamenii ăștia trebuie să treacă la întreținerea de parcuri. (...)

ADVERTISING

La o primă vedere, e mai ieftin ce găsești de cumpărat de pe piață decât ce producem noi, la ALPAB.

Dar în esență trebuie să luăm o decizie dacă facem înreținerea parcurilor cu angajați APLAB. Și-atunci trebuie să modificăm schema de personal.

Sau dacă ieșim pe piață.

Dar faptul că votăm astăzi lichidarea nu înseamnă că această companie se va desființa mai devreme de 31 decembrie. Pentru că astea sunt procedurile legale de desființare”, a precizat Nicușor Dan.

Reamintim că Spotmedia.ro a solicitat în scris de la ALPAB informații cu privire la numărul de angajați pe care îi poate mobiliza în parcuri. Dar Administrația nu ne-a răspuns, până la acest moment.

ADVERTISING

Tot în ședința de Consiliu general de miercuri, 1 septembrie, Consiliul General a votat și pentru dizolvarea și lichidarea CM Întreținerea Arborilor și Spațiilor Verzi.

În plus, consilierii au decis diminuarea prețurile pe care companiile le pot încasa pentru prestarea serviciului public de îngrijire a parcurilor. Spre exemplu, pentru comenzile pe care le vor mai primi până să dispară, CM Parcuri și Grădini SA și CM Întreținerea Arborilor SA nu vor mai încasa 1 leu pentru a cosi un metru pătrat de iarbă, cu doar 39 de bani.

Iar golirea unui coș de gunoi din parc nu va mai costa 4 lei, ci 1,9 lei.

În plus, consiliul general a votat și pentru eliminarea exclusivității pe care CM Parcuri și Grădini o avea, în temeiul delegării de gestiune a servicului public.

Așa că, de acum încolo, companiile municipale vor lucra la prețuri mai mici și vor putea interveni și ALPAB și eventuale firme private, pentru a ajuta la întreținerea parcurilor.

Rămâne să vedem, în aceste condiții, cum vor arăta parcurile, în timpul rămas până la finele anului.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇