Nicușor Dan face, în februarie, o licitaţie internaţională pentru înlocuirea rețelei de termoficare: Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane

Nicușor Dan face, în februarie, o licitaţie internaţională pentru înlocuirea rețelei de termoficare: Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că va începe procedura pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare din București.

„Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare. E vorba de 60 de kilometri de rețea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro.

Și de 200 de kilometri de rețea pe care o să-i plătim din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro", a spus primarul Capitalei.

Licitația va fi internațională

Edilul a precizat că este vorba despre un volum mare de muncă și că se va lucra cu mai multe companii.

ADVERTISING

"Este un volum uriaș de lucrări. Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, de aceea, vrem să lucrăm cu mai multe companii.

Și mesajul meu e că avem nevoie de toate firmele serioase din piața românească și, probabil, și europeană, pentru că licitația va fi internațională”, a adăugat Nicușor Dan.

Astfel, edilul a menționat că va schimba modul de lucru, "așa cum nu s-a întâmplat în ultimii ani, vom plăti la timp și, în schimb, vom cere fiecăruia dintre constructori să respecte strict graficele de execuție".

ADVERTISING

"Vom face o mare licitație în cursul lunii februarie. Vă anunț că începem în mod transparent discuțiile pe marginea caietelor de sarcini. Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară și să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini, astfel încât să nu fim în situația să ne confruntăm cu aceste probleme când suntem cu șantierele începute", a mai spus el.

Marți, o primă discuție

Nicușor Dan a precizat că marți, de la ora 16:00, va avea loc o primă discuție cu constructorii, iar o a doua discuție va avea loc săptămâna viitoare, marți, 26 ianuarie, de la aceeași oră.

ADVERTISING

"Pentru întâlnirea de mâine am chemat opt mari firme de construcții, toate au confirmat, dar discuția nu este limitată la aceste opt companii. Atât discuția de marți și cea de săptămâna viitoare va fi deschisă pentru firmele serioase de construcții din România.

Cei care doresc să participe la aceste discuții sunt rugați să trimită un mesaj, email/telefon/adresă scrisă către Primăria Capitalei și noi vom face invitațiile”, a completat Nicușor Dan

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇