Zeci de blocuri din 5 sectoare ale Capitalei nu au căldură şi apă caldă. Termoenergetica şi Nicuşor Dan dau vina pe ger

Zeci de blocuri din 5 sectoare ale Capitalei nu au căldură şi apă caldă. Termoenergetica şi Nicuşor Dan dau vina pe ger

Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii. Conform Termoenergetica, în fiecare dintre cele cinci sectoare, sunt zeci de blocuri care figurează cu ”parametri insuficienţi de furnizare a agentului termic”, fie numai pentru încălzire, fie şi pentru apă caldă.

Unele dintre blocuri sunt afectate de sâmbătă sau de duminică, iar altele de luni, însă sunt şi blocuri care au probleme cu încălzirea din 13 sau din 14 ianuarie. 

”Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor”, anunţă Termoenergetica, conform News.ro.

ADVERTISING

Compania menţionează că situaţia se va normaliza în cursul zilei de luni până la ora 18:00, însă precizează că ”termenul afişat pentru punerea în funcţiune a punctelor termice este estimat”.

Cum explică primarul Capitalei

Nicușor Dan a declarat, luni, că există două avarii minore în rețeaua secundară care vor fi remediate luni până la amiază.

"Insă există multe fronturi din Capitală care au funcționarea sub parametri. A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative. Fie se merge așa cum se merge pe funcționarea sub parametri. Fie se forța rețeaua cu riscul ca ea să cadă", a explicat edilul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nicușor Dan face, în februarie, o licitaţie internaţională pentru înlocuirea rețelei de termoficare: Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane

Cum încearcă Termoenergetica să remedieze situația

Directorul general adjunct al Termoenergetica, Adrian Gîtlan, a declarat pentru Agerpres că instituţia a ales soluţia tehnică a funcţionării sub parametri a agentului termic pentru a nu forţa sistemul, în contextul temperaturilor scăzute.

"Tocmai pentru că sunt temperaturile acestea exterioare foarte, foarte scăzute şi pentru a nu forţa sistemul, care este foarte vechi, încercăm să funcţionăm la o limită mai joasă, astfel încât să nu forţăm să producem vreo avarie majoră, pentru că, la temperaturile acestea, dacă ar apărea o avarie majoră şi ar trebui să închidem zone foarte mari, ar fi rău", a spus Adrian Gîtlan.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, Termoenergetica face reglajele astfel încât, la orele de consum, dimineaţa şi seara, pune accentul pe furnizarea în parametri a apei calde şi în restul timpului şi în special noaptea accentul cade pe încălzire.

"Date fiind temperaturile exterioare, eu mă aştept ca de mâine să nu mai fie probleme majore pe nicăieri (...). Noi am ales această soluţie tehnică de a funcţiona un pic sub parametri să nu forţăm sistemul, date fiind temperaturile exterioare. De mâine începe să se încălzească", a explicat Adrian Gîtlan.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇