Nicușor Dan a luat act de demisia șefului Administrației Spitalelor din București. Vasile Apostol acuză presiuni din partea USR

Nicușor Dan a luat act de demisia șefului Administrației Spitalelor din București. Vasile Apostol acuză presiuni din partea USR

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat, duminică, că a luat act de demisia directorului general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Vasile Apostol. Acesta a acuzat presiuni politice din partea USR.

”Am luat act de demisia directorului general al ASSMB, Vasile Apostol. Îi mulţumesc domnului Apostol pentru activitatea în fruntea ASSMB într-o perioadă dificilă, în care a trebuit gestionată pandemia COVID-19 şi au fost făcute eforturi mari pentru ca bucureştenii să beneficieze de serviciile de sănătate ale spitalelor din subordinea municipalităţii”, a scris primarul Capitalei. 

ADVERTISING

Nicuşor Dan precizează că a avut o discuţie cu viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu şi a convenit că va gestiona situaţia astfel încât activitatea ASSMB să continue fără sincope. 

”E important ca bucureştenii să se poată baza în continuare pe instituţiile de sănătate publică ce ţin de Primăria Capitalei”, mai spune Nicuşor Dan. 

Vasile Apostol a fost numit în mandatul Gabrielei Firea la conducerea ASSMB și păstrat de Nicușor Dan în funcție, în ciuda criticilor repetate legate de modul în care acesta conduce spitalele din rețeaua Primăriei București.

ADVERTISING

Vasile Apostol a acuzat presiuni "greu de imaginat" din partea lui Vlad Voiculescu și a USR

Vasile Apostol a acuzat presiuni "greu de imaginat" la care a fost supus de USR, în special în ceea ce-i privește pe fostul ministru Vlad Voiculescu şi viceprimarul Horia Tomescu.

"După 2 ani și 2 luni de activitate în fruntea ASSMB, astăzi am decis, cu responsabilitate, să îmi dau demisia de onoare pentru a nu pune în pericol votarea bugetului Primăriei Municipiului București pe anul 2022, într-un context intern și internațional extrem de dificil.

ADVERTISING

Pentru cei care poate nu știu, după alegerile locale din toamna anului 2020, am fost supus în permanență unor presiuni politice greu de imaginat din partea USR, partid care acum s-a blocat în votarea bugetului de persoana mea. Timp de 15 luni am fost acuzat, fără dovezi, de foarte multe lucruri nedrepte și neadevărate, și asta doar din interes politic. Aș fi înfruntat și în continuare valul de minciuni, fără nicio problemă, dacă nu ar fi vorba de un context mai larg și de o miză mai importantă decât persoana mea.

Timp de 15 luni, Vlad Voiculescu și Horia Tomescu au avut față de mine o atitudine inchizitorială, fără a avea autoritatea morală, legală sau profesională care să le permită să îmi aprecieze munca și să mă judece.

Dar suntem într-o situație complicată în plan politic local, existând riscul ca bugetul Capitalei să nu fie votat. În același timp, există un război la granițele României, iar din Ucraina vin mii de refugiați care au nevoie inclusiv de îngrijire medicală. Eu și colegii mei din ASSMB am fost și suntem implicați total în tot ceea ce facem, și din respect pentru munca lor, am decis să fac un pas în spate.

Acesta este contextul în care am hotărât că trebuie să demisionez de la conducerea ASSMB, lăsând astfel spațiu pentru ca negocierile politice să ducă la soluțiile potrivite pentru București.

Acum este rândul USR și al domnilor Vlad Voiculescu și Horia Tomescu, să demonstreze că pot face mai mult și mai bine în sistemul de sănătate din București. Sper doar să nu o facă în aceeași manieră în care m-au tratat pe mine și echipa mea până acum, pentru că asta ar duce sigur la o bulversare gravă a sistemului, cu consecințe grave privind viața și sănătatea bucureștenilor”, a scris Vasile Apostol pe Facebook, care și-a făcut și bilanțul ativității.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇