Nicușor Dan a dat în judecată lanțul de benzinării MOL. UPDATE Reacția companiei

Nicușor Dan a dat în judecată lanțul de benzinării MOL. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Reacția companiei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că a dat în judecată lanțul de benzinării MOL România, de la care solicită pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei.

Compania MOL e acuzată că s-a sustras de la plata unor sume către primărie, după preluarea unor benzinării Agip.

Totodată, PMB cere rezilierea contractului de asociere cu MOL.

„Conform contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse.

ADVERTISING

Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina.

În locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”, a explicat Nicușor Dan pe Facebook.

UPDATE: În replică, compania a anunțat că nu a primit nicio notificare de la PMB.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Până în acest moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nicio notificare din partea Primăriei București sau o citație din partea vreunei instanțe de judecată cu privire la această acțiune, menționată, pe Facebook, de către domnul primar general.

De îndată ce vom avea toate detaliile necesare vom depune toate eforturile pentru a clarifica situația la care s-ar putea referi domnul primar. MOL România își respectă obligațiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului București”, a transmis compania, într-o declarație remisă SpotMedia.ro.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇