Nasui spune că salariul la stat e mai mare cu aproape 3.000 de lei decât în privat: De unde banii? De la dumneavoastră, contribuabilii, și din împrumuturi

Nasui spune că salariul la stat e mai mare cu aproape 3.000 de lei decât în privat: De unde banii? De la dumneavoastră, contribuabilii, și din împrumuturi

Salariul mediu la stat a ajuns să fie cu 2.768 de lei pe lună mai mare decât cel din privat, spune fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui.

Potrivit acestuia, banii pentru acordarea acestor salarii vin din buzunarele contribuabililor și din împrumuturi.

”Salariile la stat au tot crescut peste cele din privat. Acum 10 ani, salariile la stat erau mai mari decât cele din privat cu 491 de lei pe lună. În 2020, țineți-vă bine, salariile la stat au ajuns cu 2.768 de lei pe lună mai mari decât cele din privat.

ADVERTISING

De ce? Motivul e vechi de când lumea. Pe scurt, pentru că cine împarte, parte își face.Cu cât cineva e mai aproape de ierarhia centrală a statului, cu atât își va atrage mai multe beneficii. De unde banii? De la dumneavoastră, contribuabilii, și din împrumuturi. Așadar, tot din economia privată, deja foarte îngreunată de o clasă de politicieni care nu se vor opri din acumularea de privilegii”, a scris Claudiu Nasui pe Facebook.

Deputatul subliniază că și în perioada pandemiei salariile de la stat au crescut.

ADVERTISING

”Au ratat chiar și pandemia, care a fost un prilej de restructurare la stat. Singurele salarii care au scăzut au fost cele din privat. La stat pandemia nu s-a simțit.

Explicația e simplă și cred că o știe deja toată lumea. Și PSD și PNL au mult activ de partid angajat la stat. De aceea tot cresc salariile”, precizează fostul ministru.

Totodată, Claudiu Nasui afirmă că Parlamentul a adoptat noi creșteri de salarii la stat, la ANCPI, și au fost depuse amendamente pentru noi sporuri și creșteri de salarii la stat.

ADVERTISING

”Săptămâna trecută au trecut în Parlament noi creșteri de salarii, de data aceasta la ANCPI (USR va ataca la CCR acea lege). Săptămâna aceasta văd amendamente pentru noi sporuri și creșteri de salarii la stat.

În fiecare săptămână apar astfel de noi creșteri de salarii la stat. Justificările sunt mereu aceleași. Inițial ne spun că „afectează puțini oameni” și deci „impactul e mic”. După care ne zic că „au apărut inechități” și „trebuie să creștem și altora”. E o poveste fără sfârșit. Asta sărăcește românii și România”, punctează Claudiu Nasui.

Salariile la stat au tot crescut peste cele din privat.Acum 10 ani, salariile la stat erau mai mari decât cele din...

Publicată de Claudiu Nasui pe Luni, 18 aprilie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇