Minorii nu vor mai avea voie să cumpere băuturi energizante. Guvernul vrea să nu mai fie vândute nici în automate

Minorii nu vor mai avea voie să cumpere băuturi energizante. Guvernul vrea să nu mai fie vândute nici în automate

Ministerul Sănătății vrea să interzică vânzarea băuturilor energizante minorilor, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică.

Totodată, dacă actul normativ va fi adoptat în această formă, va fi interzisă vânzarea acestor băuturi în automate, în unitățile sanitare și în cele de învățământ.

Se interzice comercializarea băuturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18 ani, inclusiv prin comerțul online și/sau alte metode de vânzare la distanță.

Se interzice comercializarea băuturilor energizante prin automate, cu excepția celor amplasate în clădirile cu destinație exclusivă spațiilor pentru birouri.

ADVERTISING

Se interzice comercializarea băuturilor energizante în unităţile sanitare şi în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, inclusiv prin automate din incinta acestora”, se arată în proiectul de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății.

Proiectul mai prevede că toate băuturile energizante puse pe piaţă în România, indiferent de provenienţă, trebuie să prezinte etichetarea în limba română.

De asemenea, pe eticheta băuturilor energizante se pot inscripţiona numai menţiunile nutriţionale şi/sau de sănătate care au fost autorizate conform prevederilor Regulamentului CE privind menţiunile nutriţionale şi de sănătate înscrise pe produsele alimentare.

ADVERTISING

Cei care nu respectă regulile, pot fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 5.000 de lei și 25.000 de lei.

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇