Mergi la munte în acest weekend? Salvamontiștii avertizează: E risc de avalanșă în Bucegi

Mergi la munte în acest weekend? Salvamontiștii avertizează: E risc de avalanșă în Bucegi

Dacă mergeți în acest weekend la munte, pe Valea Prahovei, indicat ar fi să evitați traseele aflate la peste 1.800 de metri altitudine și zonele cu văi abrupte din Masivul Bucegi, din cauza riscului mare de avalanșă.

”Vremea atipică pentru această perioadă a anului, cu temperaturi de peste 10°C chiar şi la altitudini mari, face ca pericolul declanşării avalanşelor să fie unul important. ANM prognozează un risc însemnat în Bucegi, de gradul 3 pe o scară de la 1 la 5, la altitudini de peste 1.800 m, dar pe văile de abrupt, unde stratul de zăpadă este de aproximativ 2 m, estimăm un risc crescut, de gradul 4”, arată Salvamont Prahova, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

Salvamontiştii adaugă că transmit astfel de avertizări atunci când situaţia din teren o impune şi nu au scopul de a speria sau îndepărta de munte turiştii obişnuiţi sau montaniarzii experimentaţi.

”O facem doar pentru ca aceştia să conştientizeze situaţia existentă şi să nu se expună inutil, parcurgând aceste zone periculoase”, mai arată sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇