Un val de aer tropical vine peste România. Avem cel mai călduros final de martie din ultimii 70 de ani

Un val de aer tropical vine peste România. Avem cel mai călduros final de martie din ultimii 70 de ani

Un val de aer tropical vine peste România și vom avea cel mai călduros final de martie din ultimii 70 de ani.

Temperaturile vor ajunge în unele zone, în weekend, până la 29 de grade, a declarat şefa ANM, Elena Mateescu, vineri, la Antena 3.

”Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme deosebit de caldă. Astăzi, cu siguranță vom atinge pragul unei zile de vară, cu 25 de grade Celsius. Ultimele zile ale lunii martie vor aduce temperaturi care se pot apropia de 28, chiar 29 de grade.

Cu siguranță vom atinge recorduri ale valorilor minime și maxime zilnice, cum de altfel și în această dimineață am înregistrat, la 20 de stații meteorologice, cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 29 martie", a spus şefa ANM.

ADVERTISING

Dar acest val de căldură ar putea afecta negativ agricultura.

”Mă tem că această încălzire foarte mare, cu siguranță va deschide toți copacii, toată natura și din păcate, în luna aprilie cu siguranță mai putem avea intervale cu pătrundere și temperaturi foarte scăzute, care pot influența, din păcate, din nou, agricultură.”, a declarat Mihai Timu, ANM, pentru Euronews.

Cod galben de vânt

Vineri, până la ora 21.00, este însă şi cod galben de vânt în cea mai mare parte a ţării, cu intensificări în Moldova, în estul şi sud-estul Transilvaniei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit ANM, vântul va avea intensificări în Moldova, în estul şi sud-estul Transilvaniei cu viteze în general de 55…65 km/h, iar în Carpaţii Orientali, la altitudini mari rafalele vor depăşi 90 km/h.

image-9

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇