Medici amendați la Botoșani, după ce o mamă a filmat gândaci în salon

Medici amendați la Botoșani, după ce o mamă a filmat gândaci în salon

Gândacii din spital îi vor costa pe doi medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani. DSP a decis să îi amendeze cu câte 5.000 de lei, pentru că nu au respectat nişte proceduri birocratice, deşi s-a făcut dezinsecţie.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani au făcut un control, după ce a fost semnalată prezenţa gândacilor în secţia de pediatrie a spitalului.

“S-a efectuat operaţiunea de dezinsecţie in cadrul secţiei incă din data de 16.01.2024 - data anterioară relatării evenimentului în presă. S-au mai efectuat succesiv două operaţiuni de dezinsecţie în data de 04.02.2024 în Compartimentului Digestivi cu substanţe biocide cu aplicare prin pulverizare (în salonul în care a stat internată mama care a semnalat prezenţa vectorilor - neocupat în acel moment) şi cu aplicare locală (aplicare de picături ) în restul saloanelor  - (pacienţii şi aparţinătorii acestora fiind prezenţi in saloane), urmate de o nouă dezinsecţie în data de 05.02.2024 a întregului Compartiment (8 saloane) cu produse biocide aplicate prin pulverizare, secţia fiind securizată pentru 24 ore, după ce în prealabil pacienţii au fost mutaţi temporar in secţia ORL, liberă la momentul respectiv”, transmite DSP Botoşani.

ADVERTISING

Toate produsele biocide utilizate de către unitatea sanitară sunt avizate/autorizate de către Ministerul Sănătăţii şi deţin fişe tehnice de securitate.

Echipele de control au descoperit însă şi nereguli.

Evidenţele (procese verbale) privind efectuarea operaţiunilor de dezinsecţie erau incomplete, de asemenea, procedura operaţională privind efectuarea operaţiunilor DDD întocmită nu a fost revizuită, conform ultimelor modificări legislative, motiv pentru care s-au aplicat două amenzi contravenţionale în cuantum de 5.000 de lei fiecare – medicului şef  din cadrul SPIAAM (Serviciul de Prevenire al Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale) al SJU Mavromati  şi medicului epidemiolog din cadrul aceluiaşi serviciu - Secţia Exterioară Pediatrie şi totodată s-au prescris termene de remediere în ceea ce priveşte revizuirea procedurii de lucru şi completarea evidenţelor privind efectuarea operaţiunilor DDD, în concordanţă cu ultimele modificări legislative”, a menţionat sursa citată.

ADVERTISING

O pacientă care se află internată cu copilul în Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani a filmat gândaci mergând pe pereţii saloanelor.

În imaginile postate de femeie pe Facebook se vede cum pe faianţa dintr-un salon de spital, dar şi pe tocurile ferestrelor umbla gândaci. Clipul a fost filmat în 3 februarie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇