Măsuri pentru o nouă zi de grevă STB: Metrorex pune la dispoziție trenuri, iar la depouri sunt jandarmi și polițiști

Măsuri pentru o nouă zi de grevă STB: Metrorex pune la dispoziție trenuri, iar la depouri sunt jandarmi și polițiști

Metrorex va pune marți la dispoziție flota de trenuri în funcție de fluxul de călători, iar jandarmii și polițiștii vor fi prezenți în zona depourilor STB pentru prevenirea oricăror incidente, s-a decis luni seara în cadrul unei ședințe a Prefecturii și Primăriei Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capialei, în cadrul ședinței s-au stabilit o serie de măsuri pentru gestionarea situației create de continuarea grevei de la Societatea de Transport București.

Astfel, s-a stabilit menținerea dispozitivelor de jandarmerie și poliție în zona depourilor și autobazelor STB pentru prevenirea oricăror incidente în planul ordinii și siguranței publice, intervenția fermă împotriva oricăror acțiuni de intimidare a angajaților care intenționează să reia lucrul, asigurarea unor echipaje de poliție și jandarmerie în zona stațiilor de metrou și a polițiștilor în intersecții pentru fluidizarea traficului rutier.

ADVERTISING

De asemenea, Metrorex a transmis Prefecturii disponibilitatea de a pune la dispoziție flota de trenuri în funcție de traficul de călători.

Totodată, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a transmis unităților de învățământ din Capitală recomandarea de a motiva absențele elevilor care, din cauza grevei STB, nu au putut participa la cursuri în zilele de 20 și 21 ianuarie 2022. De asemenea, s-a recomandat ca, în cazul prelungirii grevei, elevii care nu pot ajunge la cursuri să desfășoare activitatea didactică online.

ADVERTISING

STB recomandă pasagerilor să-și planifice călătoriile cu aplicația InfoTB

Totodată, bucureștenii și cei din zona metropolitană a Capitalei sunt sfătuiți să își planifice, în perioadei grevei șoferilor, călătoriile cu ajutorul aplicației InfoTB.

Potrivit reprezentanților STB, în perioada grevei circulația mijloacelor de transport este impredictibilă.

„Urmare a grevei ilegale, din cauza faptului că Societatea de Transport București nu poate oferi deocamdată predictibilitatea prezenței vehiculelelor în traseu conform programului de transport, călătorii pot utiliza aplicația InfoTB pentru a planifica în timp real deplasarea cu mijloacele de transport în comun din zona metropolitană București Ilfov”, au transmis luni reprezentanții societății.

ADVERTISING

Aplicația poate fi descărcată direct din App Store sau Google Play.

Luni este a cincea zi de grevă la Societatea de Transport București, după ce negocierile au eșuat. Totuși, unele mijloace de transport ale societății se află pe trasee.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇