Măsuri extreme: Un medic din Gorj face de gardă la lumina lanternei pentru a economisi curent

Măsuri extreme: Un medic din Gorj face de gardă la lumina lanternei pentru a economisi curent

Președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj a trecut la măsuri drastice pentru a face economie la energia electrică.

Mihai Moisescu, care își desfășoară activitatea ca medic de familie la Motru și în centrul de permanență din Cătunele, a declarat că încasările nu-i permit să plătească facturi de mii de lei, așa că este nevoit să micșoreze consumul de curent.

Astfel, în perioadele cu gărzi, consumul de electricitate pe timp de noapte în interiorul și în afara clădirii a fost eliminat complet. În cabinet, iluminatul se face doar cu o veioză cu un bec cu led. Medicul folosește o lanternă când iese din clădire și când pacienții vin pentru consultații, relatează Gazeta de Sud.

ADVERTISING

Creșterea facturilor la energie a afectat serios bugetul de care dispune unitatea medicală. Moisescu a explicat că din veniturile cabinetului trebuie să asigure salariile și taxele către bugetul de stat, dar să facă și diferite achiziții pentru desfășurarea activității.

"Nu prea avem de ales, pentru că atunci când îți vine factura, o plătești și nu mai comentezi, că altfel te trezești că ești debranșat. O ducem greu, mai ales că majoritatea medicilor de familie au salariul minim pe economie pe cartea de muncă și nu-și permit să iasă la pensie", a declarat președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇